Ciorba de rosii cu galuste

de Zamfira in Ciorbe, 9 Oct 2012 | 8751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 telina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 rosii
  • frunze de telina
  • patrunjel verde
  • sare
  • bulion (o cana)
  • 2 linguri de faina
  • Galuste: 1 ou, 12 lingurite gris, sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii cu galuste:

Spalam, curatam legumele si le taiem marunt(ceapa ramane intreaga). Punem apa la fiert si cand da in clocot, adaugam legumele, frunzele intregi de telina si sare. Cand legumele au fiert adaugam bulionul amestecat cu 2 linguri (rase) de faina si patrunjelul verde si galustele. Lasam ciorba sa mai dea inca odata in clocot.

Galustele: din cantitatea de ingrediente de mai sus obtinem aproximativ 6 galuste.

Albusul de ou cu putina sare il batem tare, adaugam 12 lingurite de gris si galbenusul de ou, amestecam tocul cu grija (cu miscari circulare, de jos in sus). Punem apa cu putina sare la fiert si cand da in clocot reducem intensitatea focul si incepem sa adaugam galustele, pe care le vom forma cu lingurita(mini galuste 3-4 cm). De fiecare data cand luam o cantitate de compozitie in prealabil inmuiem lingurita in apa clocotita. Timp de fierbere 5-7 minute. Cand galustele au fiert, le strecuram si le adaugam in ciorba.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de porc