Ciorba de salata

de simona72 in Supe, 25 Feb 2013 | 3846 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o salata mare sau 2 mai mici
  • 4 linguri ulei de masline
  • o lingura unt
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • un fir apio
  • un ardei galben si unul rosu
  • 3 galbenusuri
  • o cana de smintina
  • o cana de iaurt
  • sare
  • patrunjel proaspat
  • marar proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Punem uleiul cu untul intr-o cratita, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat si el, cind ceapa devine sticloasa adaugam morcovii taiati rondele, ardeii si apoi taiati feliute, lasam sa se caleasca putin sa se inmoaie legumele. Adaugam o cana de apa (eu am avut supa de pui) si lasam pe foc 10 minute.


Intre timp spalam salata si o taiem fisii mai groase. Galbenusurile le amestecam cu smintina si iaurtul, le batem cu un tel pina s-au incorporat bine. Adaugam salata peste legume, mai adaugam apa, lasam sa fiarba pina salata este fiarta. Cind este gata adaugam sare dupa gust, eventual si o lingura de legume, secretul gustului de la maggi.


Oprim focul si lasam ciorba sa se linisteasca 5-10 minute.


Daca punem galbenusurile cu smintina cind ciorba fierbe, smintina se va brinzii. In castronul in care avem galbenusurile cu smintina si iaurtul, adaugam din ciorba cite-o lingura pina subtiem compozitia. O adaugam apoi in ciorba, amestecam cu grija, adaugam patrunjel si marar proaspat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

simona72 1

10.11.2013, 11:04

radu68 1

25.04.2015, 16:02

Foarte buna ciorbita. Eu am inlocuit usturoiul cu leurda si am pus ceapa verde.

simona72 1

25.04.2015, 16:54

Foarte bine ai facut Radu! multumesc de vizita!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde cu kaiser si bacon