Ciorba de salata verde

de diaconta in Supe/Ciorbe, 13 Noi 2010 | 6128 vizualizari

 

Ciorbita asta de salata verde,dupa reteta mamei mele,este cea mai buna pe care am mancat-o...ever.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc salata verde (sau 3 mai mici)
  • 200 gr costita afumata
  • 3 morcovi
  • 500 ml lapte batut
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 1 ceapa
  • boia
  • sare
  • ulei
  • marar
  • apa bineinteles
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde:

Cantitatile sunt pentru o oala de 4 litri.

Se pune intr-o oala apa la fiert.Morcovii si ceapa se curata,morcovii se taie rondele si ceapa foarte marunt

Costita se taie bucati (noua ne plac mai marisoare) si se adauga ,impreuna cu morcovii si ceapa ,in apa care fierbe.Se pune putina sare.

Salata se spala si se taie felii,nu foarte marunt.

Cand morcovii si costita sunt fierti se pune si salata.

Intr-o craticioara se pune putin ulei,usturoiul pisat si o lingura de faina.Se prajeste putin,se adauga putina boia si cam 100 ml apa.Se mai lasa 2 minute pe foc ,apoi se toarna in oala .

Se pune laptela batut (sau iaurt),marar si se mai lasa sa dea un clocot doua.

Se serveste cu smantana.

TIPS-URI

1

Salata trebuie sa fiarba foarte putin,altfel se va inmuia si nu va avea un gust prea placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana