Ciorba de legume , la multicooker ( de post )

de Ina in Supe/Ciorbe, 5 Dec 2014 | 8037 vizualizari

 

Pentru ca ieri am primit si noi multicooker-ul ( adica Mutulica, nu eu :)) ), l-am testat cu o ciorbita de post ( nu inainte de a-si face si Costel damblaua cu o portie de cartofi prajiti :))) )
Desi credeam ca-mi prind urechile in programe si mi-era teama sa deschid capacul in timpul fierberii :">, ne-am imprietenit rapid.
A iesit o delicioasa ciorbita de legume, usor acrisoara si usor picanta .

Multumim, Bucataras!
Multumim, Philips!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 dovlecel
  • 300 g fasole pastai ( am folosit conservata )
  • 4-5 bucati de gogosat in otet
  • 400 ml suc de rosii
  • 4 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu otet in care au stat ardeii iuti
  • sare
  • piper
  • leustean tocat
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume , la multicooker ( de post ):

Curatam legumele si le spalam. Dovleceii si cartofii se taie in cubulete potrivite.

Tocam marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras ( eu am avut bucati congelate ).

In vasul de la multicooker punem uleiul , legumele tocate  si un praf de sare, apoi pornim aparatul pe programul fry , pentru 10 minute. Amestecam legumele din cand in cand.

Cand programul s-a terminat, adaugam 2,5 litri cu apa impreuna cu cartofii taiati cubulete. Pornim  aparatul , cu capacul inchis,  pe programul boiled , fixand timpul la 40 minute. Dupa cca 20 minute  adaugam la fiert restul legumelor: dovleceii, fasolea pastai , bucati mici de gogosar  in otet , dar si  cateva  felii de usturoi. Inchidem capacul si lasam sa fiarba. In ultimele 5 minute turnam sucul de rosii, iar cand programul se termina, oprim aparatul si-l deconectam de la priza. 

Potrivim gustul de sare  si  piper, iar pentru un plus de aroma  turnam in ciorba 1-2 linguri cu otet in care au stat ardei iuti la murat. Decoram cu leustean tocat.

TIPS-URI

1

Ciorba poate fi acrita si cu bors, dar otetul de la ardeii iuti confera un gust si o aroma deosebite

2

Puteti folosi si alte legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume , la multicooker ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supă cu perişoare de pui – Multicooker