Ciorba de legume , la multicooker ( de post )

de Ina in Supe/Ciorbe, 5 Dec 2014 | 1660 vizualizari

 

Pentru ca ieri am primit si noi multicooker-ul ( adica Mutulica, nu eu :)) ), l-am testat cu o ciorbita de post ( nu inainte de a-si face si Costel damblaua cu o portie de cartofi prajiti :))) )
Desi credeam ca-mi prind urechile in programe si mi-era teama sa deschid capacul in timpul fierberii :">, ne-am imprietenit rapid.
A iesit o delicioasa ciorbita de legume, usor acrisoara si usor picanta .

Multumim, Bucataras!
Multumim, Philips!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 dovlecel
  • 300 g fasole pastai ( am folosit conservata )
  • 4-5 bucati de gogosat in otet
  • 400 ml suc de rosii
  • 4 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu otet in care au stat ardeii iuti
  • sare
  • piper
  • leustean tocat
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume , la multicooker ( de post ):

Curatam legumele si le spalam. Dovleceii si cartofii se taie in cubulete potrivite.


Tocam marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras ( eu am avut bucati congelate ).


In vasul de la multicooker punem uleiul , legumele tocate si un praf de sare, apoi pornim aparatul pe programul fry , pentru 10 minute. Amestecam legumele din cand in cand.


Cand programul s-a terminat, adaugam 2,5 litri cu apa impreuna cu cartofii taiati cubulete. Pornim aparatul , cu capacul inchis, pe programul boiled , fixand timpul la 40 minute. Dupa cca 20 minute adaugam la fiert restul legumelor: dovleceii, fasolea pastai , bucati mici de gogosar in otet , dar si cateva felii de usturoi. Inchidem capacul si lasam sa fiarba. In ultimele 5 minute turnam sucul de rosii, iar cand programul se termina, oprim aparatul si-l deconectam de la priza.


Potrivim gustul de sare si piper, iar pentru un plus de aroma turnam in ciorba 1-2 linguri cu otet in care au stat ardei iuti la murat. Decoram cu leustean tocat.

 

TIPS-URI

1

Ciorba poate fi acrita si cu bors, dar otetul de la ardeii iuti confera un gust si o aroma deosebite

2

Puteti folosi si alte legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume , la multicooker ( de post )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Valclaudia 1

06.12.2014, 17:52

buna ciorbita

mirela0911 1

07.12.2014, 16:50

Buna ciorba!

Panacris 1

10.12.2014, 11:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou