Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc

de Panacris in Supe/Ciorbe, 16 Noi 2016 | 1144 vizualizari

 

O ciorba pe gustul Zmeilor, din nou au golit oala. Se pare că e pe locul II, după ciorba rădăuțeană ;) Nu prea am poze artistice, că a făcut-o pe repede înainte, în perioada de convalsecență ;) Dar vă asigur că a fost tare gustoasă și mai ales sățioasă ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • cca. 400 gr pulpă de porc 
  • 2 bucăți ceapă galbenă
  • 1 bucată praz
  • 1 bucată mare morcov
  • 1 bucată pătrunjel rădăcină
  • ½ bucată păstârnac
  • 1 felie telină rădăcină
  •  ½ bucată ardei kapia
  •  4-5 bucăți cartofi roșii de Covasna
  •  1 lingură sare de mare
  • ½ linguriță piper proaspăt măcinat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 bucată foaie de dafin
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • cca. 200 ml bulion 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc:

Zarzavaturile se curăță, se toacă cubulețe și se pun la călit cu ulei de măsline și apă, cca. 10 min. la foc mediu, neacoperit. Apoi se asezonează cu sare, piper și mirodenii, se adaugă bucățelele de carne, se completează cu cca. 3000 ml de apă și se lasă la fiert cca. 35 de min, la foc mediu semiacoperit. După ce carnea s-a fiert se adaugă cartofii cubulețe, se mai lasă la fiert cca. 15 minute, apoi se adaugă bulionul din roșii, lăsându-se la fiert încă 10 minute, până se împreunează gusturile.


Ciorba se servește fierbinte ca atare sau cu adaos de smântână. Spor și poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

stefy_a 1

17.11.2016, 08:15

tare buna!

mirela0911 1

17.11.2016, 10:47

Vai, ce bună e!

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:30

buna, buna ciorbita!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Ciorba bunicii (cu tarhon)