Ciorbita de porc cu praz si varza murata

de ANCA in Supe/Ciorbe, 28 Dec 2009 | 5318 vizualizari

 

..ce poate fi mai bun cu ocazia Sarbatorilor de iarna?:)) excelenta la mahmureala de dupa Revelion:))

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg piept de porc si gulas de porc
  • 2 fire praz
  • jumate de varza mica
  • 1,5 l zeama de varza acraaaaa
  • 300 ml suc de rosii
  • 2-3 cartofi
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • albitura - radacina patrunjel, pastarnac, o telina
  • un ardei gras
  • leustean, patrunjel, tarhon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de porc cu praz si varza murata:

Carnea se spala si se pune la foc, se spumeaza, si se lasa la fiert cam 30 minute, sa se fiarba carnea.

Legumele se toaca marunt, prazul rondele, varza se taie fin.

Am adaugat intai radacinoasele si varza, dupa 5 minute ceapa, prazul, cartofii cubulete si ardeiul, si cand sunt aproape fierte, am pus sucul de rosii si zeama de varza clocotita separat. Am pus si tarhonul uscat, am mai dat cateva clocote si am oprit focul, adaugand verdeata.

Se potriveste gustul cu sare si piper.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de porc cu praz si varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

02.01.2010, 18:51

stiu ca prazul ii da un gust ....de-ti vine sa ceri a 2a portie,nu-i asa?

ANCA 1

03.01.2010, 10:47

asa-i, Teo!!

mihaelar63 1

17.01.2010, 00:03

mmm... ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!