Ciorba de salata verde

de Anamaria7 in Ciorbe, 21 Feb 2011 | 10020 vizualizari

 

Dor de vara... Una dintre ciorbele preferate ale familiei mele.

 

INGREDIENTE

  • 6 capatani de salata verde
  • 2 cepe
  • 100gr slanina
  • 300-400ml lapte
  • 2 oua
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde:

Frunzele de salata se desfac, se spala bine si se taie in bucati mai mici, apoi se presara doua lingurite de sare si se amesteca bine.

Slanina se taie in bucatele mici si subtiri si se caleste in oala, fara a adauga grasime. Se lasa pana cand se prajeste bine. Apoi adaugam ceapa calita, iar cand a devenit sticloasa turnam peste salata si amestecam. Lasam sa se caleasca si salata dupa care turnam apa. Cata apa, depinde de cat de luuunga vrem ciorba :) Nu uitam ca urmeaza sa adaugam si laptele!

Dupa ce salata a fiert, adaugam laptele si potrivim gustul cu sare.

La sfarsit, din cele doua oua batute si condimentate cu sare si piper facem o paparada pe care o taiem in bucatele mici si o adaugam in ciorba.

TIPS-URI

1

Cantitatea de lapte o alege fiecare in functie de preferinte.

2

Se serveste acrita cu otet sau suc de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Anamaria7 1

22.02.2011, 10:24

primeeeeeesti, cris! o portie virtuala numai pentru tine

alinutzika 1

27.02.2011, 00:50

cea mai buna ciorba de primavara...

Panacris 1

24.04.2013, 18:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu conopida si mazare