Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 13 Dec 2021 | 3106 vizualizari

 

 Daca-i bal, bal sa fie.  O ciorba de salata, asa goala nu prea merge. Numai bine si-a bagat coada purcelul in ea. Sa fie si mai fashion si trendy-mandy am mai pus ciuperci. Are de toate si este pe placul meu !!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 codite afumate de purcel.-aprox 500 gr
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei rosu gras -mic
  • 1 ardei galben gras - mic
  • 1 salata verde
  • 1 borcan ciuperci feliate-400 gr
  • 1 pahar smantana grasa
  • 3 linguri otet mere sau zeama lamaie
  • sare
  • piper negru macinat
  • 4 linguri orez -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana:

  1.  Codita de purcel se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert .
  2. Ceapa, ardeii, patrunjelul,usturoiul si morcovii se curata, se spala si se taie cubulete.
  3.  Legumele pregatite se soteaza putin in ulei .
  4. Se toarna deasupra codita si zeama in care a fiert pe jumatate .
  5.  Lasati sa fiarba pana cand carnea si legumele sunt patrunse .
  6. Mie imi place carnea sa fie bine fiarta dar legumele sa fie a la dente .
  7. Gustati si sarati daca este nevoie .
  8. Ciupercile feliate se scurg de lichidul din borcan , se limpezesc si se introduc in zeama care fierbe .
  9.  La sfarsitul fierberii smantana se  dilueaza cu  zeama calda si se introduce in oala [ asa nu va face cocoloase ] .
  10.  Acriti cu otet de mere sau zeama de lamaie .
  11. Condimentati cu piper negru macinat .
  12. La sfarsit se pune salata verde taiata sau rupta marunt .
  13. Imi place sa pun salata ultima data ca sa-si pastreze culoarea frumoasa si principiile nutritive .
  14.  Nu uitati sa puneti in fiecare farfurie , la servire , cate o bucata de codita !!!!
  15.   Serviti aceasta bunatate de ciorba cu ardei iuti , ridichi , praz , ceapa verde sau rosie .
  16.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Imi place sa pun salata ultima data ca sa-si pastreze culoarea frumoasa si principiile nutritive .

2

Daca doriti o ciorba mai consistenta se poate pune orez , cartofi , sau linte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

miki_a 1

14.12.2021, 05:59

O porție caldă am să vreau și eu la prânz!

dantes 1

14.12.2021, 11:40

Buna!

Panacris 1

19.12.2021, 16:39

Bună treabă! Ca swaorma cu de toate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde cu jintuiala