Ciorba de somn

de corina241 in Ciorbe, 7 Oct 2012 | 12657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 somn de 2 kg(nu de 2 ore:))
  • 2 cepe
  • 4-5 rosii coapte
  • 1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de telina mica
  • 50 g orez
  • 1 ardei
  • sare
  • verdeata proaspata
  • bors sau se poate acri si cu otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de somn:

Pestele se portioneaza in bucati potrivite,apoi se spala cu apa rece,se lasa la scurs si se presara un praf de sare.

In aproximativ 2 l de apa se pune la fiert zarzavatul taiat marunt,cu un praf de sare.Rosiile coapte se decojesc si se dau prin razatoare si se pun in apa langa zarzavat.

Dupa ce s-au inmuiat zarzavaturile se adauga borsul,sare dupa gust si se lasa sa clocoteasca.Se adauga orezul si bucatile de peste.

Se mai lasa la fiert timp de 15-20 minute.Se opreste focul,apoi se adauga verdeata proaspata tocata marunt.

Se serveste cu ardei iute si mamaliguta!

TIPS-URI

1

ciorba originala,lipoveneasca se face cu apa din Dunare,la ceaun de tuci pe pirostrie,acrita cu otet de vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de somn" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de os cu perisoare