Ciorbă de văcuţă

de Zamfira in Ciorbe, 24 Oct 2015 | 1873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g-1 kg rasol de văcuţă, mânzat sau pulpă
  • 1 ceapă mare albă
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1/2 rădăcină ţelină mare
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi mari
  • 200 ml bulion-opţional
  • oţet sau borş după gust
  • sare
  • pătrunjel verde
  • leuştean verde sau uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de văcuţă:

Tăiem bucata de mânzat în bucăţi mai mici şi le punem în apă rece la fier, 5 litri apă.


Legumele le spălăm, curăţăm şi le tăiem cubuleţe mici.


Când începe să fiarbă apa spumăm cu răbdare toată spuma formată până când nu se mai formează spumă deasupra.


Lăsăm să fiarbă 30-40 minute, carnea începe să se înmoaie, adăugăm ceapa tăiată mărunt şi rădăcinoasel cubuleţe. Adăugăm leuşteanul şi 2 linguri de sare. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic încă 40 de minute. Adăugăm ardeiul, bulionul şi cartofii tăiaiţi cubuleţe. Lăsăm să mai fiarbă 30-35 de minute, verificăm dacă carnea s-a fiert. În final adăugăm oţet sau borş după gust şi pătrunjel proaspăt tocat mărunt.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de văcuţă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Zamfira 1

24.10.2015, 21:24

Te astept!

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:04

buna pe vremea asta de afara!

Zamfira 1

26.10.2015, 09:28

Chiar ca merge o ciorbita calda, multumesc Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Ciorba olteneasca de loboda