Ciorba de vacuta cu rubarba

de Panacris in Supe/Ciorbe, 29 Mai 2019 | 4092 vizualizari

 

Mno, tot mi-a rămas rubarbă după ce am preparat o prăjitură minunată. Iar am dat căutare pe site, cu cuvântul cheie rubarbă, șiiiii, surpriză, în afară de nenumărate prăjituri, a apărut și ciorbița Simonei, cu pitoance și rubarbă ;) Pfff minunată, am zis, așa că zis și făcut, doar că am înlocuit ciupercile cu cărniță! Mulțumesc pentru idee! Eiii și uite așa a luat naștere, o nouă rețetă pentru provocarea "retete pentru mese in familie".

 

INGREDIENTE

  • Pulpă de vită cca. 600 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Morcovi 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Fasole verde păstăi cca. 250 g,
  • Păstârnac rădăcină ½ bucată,
  • Pătrunjel rădăcină ½ bucată,
  • Apio 1 tijă,
  • Țelină rădăcină cca. 50 g,
  • Gulie albă ½ bucată,
  • Rubarbă 3 tije, 
  • leuștean proaspăt ½ legătură,
  • Pătrunjel proaspăt ½ legătură, 
  • ulei de floarea soarelui presat la rece Sanovita cca. 2 linguri,
  • Sare de mare cu mirodenii cca. 10 g,
  • Boia de ardei dulce 2 lingurițe,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta cu rubarba:

Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.

Carnea de vită se taie cubulețe, se pune la fiert, separat în apă, nesărată. După primul clocot se spumează, apoi se scoate din apa care a fiert, se adaugă în amestecul de legume, iar zeama de carne se strecoară și se adaugă în oala de ciorbă, lăsându-se la fiert la foc mic cca. 50 minute, neacoperit. Spre finalul fierberii se asezonează ciorba cu sare, piper, boia, verdețurile și rubarba curățată, tocată mărunt lăsându-se la gătit la foc mediu, încă  cca. 15 minute.

Cioba se servește fierbinte alături de ardei iute sau smântână după gustul fiecăruia!

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

RODIMUR 1

30.05.2019, 09:09

Mie îmi plac ciorbițele, așa că merită încercat și ceva nou...!

simona72 1

30.05.2019, 20:50

Ma bucur ca ti-a placut si ca ai prins ideea Rubarba nu face altceva decat sa acreasca ciorba...

Panacris 1

31.05.2019, 09:33

Exact Simona, și o acrește fin, nu brutal pprecum borșul Cel puțin mie așa mi se pare, în condițiile în care nu am crescut cu ciorbe acre !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta a la grec