Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita

de MotanLaOale in Ciorbe, 22 Noi 2017 | 13137 vizualizari

 

Pentru a prepara cea mai buna Ciorba de vacuta ai nevoie de carne frageda de vita (spata, rasol sau pulpa), zarzavaturi si legume de sezon, dar sunt bune si cele congelate. Daca nu aveti bors se poate acri cu suc de rosii (bulion) sau cu zeama de lamaie.
Servita cu smantana este grozav de gustoasa!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita

  • 700 g pulpa de vita
  • 4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 250 g mazare
  • 250 g fasole verde
  • 4 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 4 rosii
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura de marar
  • 50 ml ulei
  • 1 kg bors
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita:

Mod de preparare Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita

Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie neestetica.

Dupa 10 minute, se spala carnea si se pune la scurs.

Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta.

Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute.

Se pune si carnea si se mai caleste 5 minute.

Se pune apa si se fierbe 45-50 minute.

Se pune sare si piper.

Cand carnea este facuta se adauga mazarea, fasolea si cartofii taiati cuburi.

Se fierb 15-20 minute si se adauga rosiile taiate marunt si bors dupa gust.

Se mai fierbe 5-6 minute si se potriveste de gust.

Se pune la final verdeata tocata marunt si este gata.

Se poate manca si cu smantana.

Pofta Buna!

Puteti vedea aici Cum se umple borsul pe care il puteti folosi si la reteta de Ciorba cu perisoare

O adevarata incantare pentru papilele gustative este si Ciorba de loboda

TIPS-URI

1

ciorba de vacuta se pastreaza foarte bine la frigider pentru cateva zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana