Ciorba taraneasca de porc

de adela1981 in Ciorbe, 23 Feb 2012 | 2934 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700-800 gr spata de porc
  • 1 morcov  
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata telina (50 gr) 
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu  
  • 100 gr mazare ( 1 mana buna)
  • 100 gr fasole verde  
  • 100 gr varza taiata
  • 2-3 cartofi
  • 1-2 linguri bulion
  • sare,
  • piper
  • zeama de lamaie/otet/ sare de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 3-4 fire patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de porc:

Taiem carnea in bucati, curatatam, spalam si taiem legumele dupa preferinta. Punem carnea la fiert in 3 l  de apa cu putina sare si lasam sa fiarba,  se ia spuma ce se formeaza , sa fie limpede ciorbica. Intre timp calim legumele in ulei 3-4 min, apoi adaugam  in oala si lasam sa fiarba.  Cand au fiert legumele  si carnea se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat, potrivim de sare si piper daca e nevoie si acrim cu zeama de lamaie.

 

TIPS-URI

1

Servim alaturi de o portie generoasa de smantana si  pentru iuteala, cu ardei iute murat sau proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 11:36

foarte buna

iri_iri 1

23.02.2012, 21:50

buna ciorbica

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!