Ciorba de vara cu legume si hrisca

de Valclaudia in Ciorbe, 15 Aug 2015 | 7049 vizualizari

 

va invit la o portie de ciorba de post, absolut delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov marisor
  • 1 ardei gras galben/portocaliu
  • 1 mana pastai proaspat culese
  • 1 mana de boabe de fasole scoase din pastai
  • 1 conserva boabe de mazare
  • sare si piper dupa gust
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 3 rosii mari de gradina,foarte coapte
  • 100 gr. boabe de hrisca
  • 2,5l apa plata rece
  • marar si patrunjel verde dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vara cu legume si hrisca:

Curatam si spalam legumele.

Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucati.

Lasam la calit 2-3 minute.

Adaugammorcovul feliat, pastaile rupte bucati, boabele de fasole scoase din pastai , presaram sare si piper dupa gust.

Lasam sa se caleasca legumele cca 5 minute, adaugam rosiile trecute prin robot si apa plata si lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele.

Adaugam hrisca clatita in apa rece si mazarea scursa din conserva.

Mai fierbem ciorba 15 minute la foc potrivit.

Presaram marar verde si patrunjel proaspat cules si tocat, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vara cu legume si hrisca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de iepure