Ciorba de vara cu scarita afumata

de Valclaudia in Ciorbe, 5 Iul 2015 | 3580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov mare
  • 1 borcan mix de legume (morcov, porumb si mazare)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 dovlecel mic
  • scarita afumata, cca 500 gr.
  • sare si piper dupa gust
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • 1 foaie de dafin
  • apa rece, cca 1,5l-2l
  • verdeata proaspat tocata (leustean, telina si patrunjel)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vara cu scarita afumata:

Legumele se curata si se spala cu apa rece.

Punem 3 linguri de ulei in oala, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, morcovul taiat rondele, boabele de piper si cele de mustar si foaia de dafin.

Lasam la sotat legumele in jur de 5 minute, adaugam scarita afumata taiata bucati, punem apa rece si acoperim oala lasand ciorba sa fiarba la foc potrivit pana patrunde furculita usor in carne.

Adaugam dovlecelul trecut prin robot si legumele din borcan, mai fierbem ciorba cca 15 minute, apoi oprim focul, presaram verdeata tocata marunt si dupa ce lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele, servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vara cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de peste cu leustean