Ciorba de varza cu oase de porc afumate

de merisor in Ciorbe, 20 Mar 2015 | 3575 vizualizari

 

Nici nu am facut, nici nu am mancat pana acum, dar mi-a placut.
Un gust dulce-acrisor si combinatia varza-afumatura, nu are cum sa nu iasa buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza proaspata (mai micuta)
  • oase afumate de porc, cu carne
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina telina
  • 1 ardei rosu
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 2 linguri pasta concentrata de rosii
  • 1 legatura marar
  • zeama de la o lamaie
  • 4 l apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza cu oase de porc afumate:

Curatam varza de primele foi si o tocam marunt.


Presaram peste ea sare si piper si o lasam la odihnit pana pregatim restul ingredientelor.


Curatam legumele, le spalam si le tocam cubulete.


Spalam oasele de porc in apa calda si le punem pe foc in apa cat sa fie acoperite.


Le lasam sa dea intr-un clocot sau doua si inlaturam prima apa.


Le clatim bine si le punem din nou la fiert in apa calda.


Cand carnea incepe sa se desfaca usor de pe os, adaugam legumele, ceapa si radacinoasele, apoi dupa 10-15 minute adaugam si varza si ardeiul.


Presaram putin cimbru, adaugam si foile de dafin acoperim vasul si lasam ciorba sa fiarba pana cand varza se va inmuia usor.


Atunci adaugam pasta de rosii si mai lasam ciorba pe foc inca 10 minute, dupa care o gustam si o asezonam cu sare si zeama de lamaie, sau putin otet, daca zeama de lamaie nu o acreste suficient.


La final adaugam mararul tocat marunt.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu oase de porc afumate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Panacris 1

26.03.2015, 09:53

Bunnăă!

merisor 1

26.03.2015, 10:05

Salutare, Cris! )

tarasmariana 1

09.04.2015, 01:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza dulce