Ciorba de varza cu oase de porc afumate

de Merisor in Ciorbe, 20 Mar 2015 | 10521 vizualizari

 

Nici nu am facut, nici nu am mancat pana acum, dar mi-a placut.
Un gust dulce-acrisor si combinatia varza-afumatura, nu are cum sa nu iasa buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza proaspata (mai micuta)
  • oase afumate de porc, cu carne
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina telina
  • 1 ardei rosu
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 2 linguri pasta concentrata de rosii
  • 1 legatura marar
  • zeama de la o lamaie
  • 4 l apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza cu oase de porc afumate:

Curatam varza de primele foi si o tocam marunt.

Presaram peste ea sare si piper si o lasam la odihnit pana pregatim restul ingredientelor.

Curatam legumele, le spalam si le tocam cubulete.

Spalam oasele de porc in apa calda si le punem pe foc in apa cat sa fie acoperite.

Le lasam sa dea intr-un clocot sau doua si inlaturam prima apa.

Le clatim bine si le punem din nou la fiert in apa calda.

Cand carnea incepe sa se desfaca usor de pe os, adaugam legumele, ceapa si radacinoasele, apoi dupa 10-15 minute adaugam si varza si ardeiul.

Presaram putin cimbru, adaugam si foile de dafin acoperim vasul si lasam ciorba sa fiarba pana cand varza se va inmuia usor.

Atunci adaugam pasta de rosii si mai lasam ciorba pe foc inca 10 minute, dupa care o gustam si o asezonam cu sare si zeama de lamaie, sau putin otet, daca zeama de lamaie nu o acreste suficient.

La final adaugam mararul tocat marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu oase de porc afumate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza cu smantana