Ciorba de varza -de post

de Cris2711 in Mancaruri de post, 19 Apr 2013 | 31333 vizualizari

 

Aveam pofta si de ciorbitza de varza dar si de varza calita,azi am ales ciorbitza, klaro=))))

 

INGREDIENTE

  • 1 varza alba dulce
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 3-4 rosii
  • 1 ardei
  • 1/2 lingurita sos de hrean
  • 100 ml bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • frunze de patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza -de post:

Se taie ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina si rosiile in cubulete.

Se incinge uleiul de masline ,intr-o oala de 5 l.

Cand s-a incins ,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa la calit,cand este aurie,se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba la foc mediu.

Dupa 10 minute,se adauga restul de apa ,ca. 2,5 l.

Cand fierbe se adauga morcovii,rosiile,telina,patrunjelul.

Se lasa sa fiarba ,la foc mediu,circa 15 minute.

Apoi se adauga sarea,piperul si cimbrul.

Se adauga si ardeiul si varza taiata cat mai subtire.

Se adauga sosul de hrean si bulionul si se lasa inca 30 de minute sa fiarba la foc mic.

Se probeaza daca sunt condimentele suficiente.

Se adauga la sfarsit ,cand este gata frunze de patrunjel de decor.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se alege o varza moale,se fierbe mai repede si este mai buna la gust.

2

Sosul de hrean ii da un gust special.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza -de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de varza