Ciorba de varza -de post

de Cris2711 in Mancaruri de post, 19 Apr 2013 | 21822 vizualizari

 

Aveam pofta si de ciorbitza de varza dar si de varza calita,azi am ales ciorbitza, klaro=))))

 

INGREDIENTE

  • 1 varza alba dulce
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 3-4 rosii
  • 1 ardei
  • 1/2 lingurita sos de hrean
  • 100 ml bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • frunze de patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza -de post:

Se taie ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina si rosiile in cubulete.


Se incinge uleiul de masline ,intr-o oala de 5 l.


Cand s-a incins ,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa la calit,cand este aurie,se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba la foc mediu.


Dupa 10 minute,se adauga restul de apa ,ca. 2,5 l.


Cand fierbe se adauga morcovii,rosiile,telina,patrunjelul.


Se lasa sa fiarba ,la foc mediu,circa 15 minute.


Apoi se adauga sarea,piperul si cimbrul.


Se adauga si ardeiul si varza taiata cat mai subtire.


Se adauga sosul de hrean si bulionul si se lasa inca 30 de minute sa fiarba la foc mic.


Se probeaza daca sunt condimentele suficiente.


Se adauga la sfarsit ,cand este gata frunze de patrunjel de decor.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se alege o varza moale,se fierbe mai repede si este mai buna la gust.

2

Sosul de hrean ii da un gust special.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza -de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Panacris 1

08.05.2013, 14:46

Cris2711 1

12.05.2013, 16:34

Cris

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 19:17

buna ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza cu oase de porc afumate