Ciorba de verdeturi

de Gusti in Ciorbe, 1 Mai 2009 | 8055 vizualizari

 

Sabina, dupa ce a cistigat premiul cel mare la concursul Reteta mea, a facut cadou bucatarasilor o reteta de ciorbita la indemina oricui, tocmai buna pentru zilele calduroase ce vor urma.

 

INGREDIENTE

  • 3 legaturi stevie
  • 2 legaturi loboda
  • 1 salata maricica
  • 2 legaturi de ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • telina si morcov (nu apar in poza)
  • 2 linguri de orez
  • zeama de la o lamaie sau bors
  • sare si piper
  • 2 litri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de verdeturi:

Curatam frunzele verdeturilor si legumele, apoi le spalam. Fierbem 2 litri de apa, oparim verdeturile si pastram apa. Tocam cubulete ceapa, morcovul, telina, le calim in 2 linguri ulei de masline si adaugam si doua linguri de orez.

Tocam verdeturile (mie imi place cat mai marunt), adaugam legumele calite, apa in care am oparit frunzele si inca 3 pahare cu apa. Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi lasam sa fiarba vreo 30-40 de minute. Acrim la final cu bors sau cu zeama de lamaie si adaugam patrunjel tocat marunt.

Aceasta ciorba poate fi servita si calda si rece. Este plina de vitamine !!! Pofta buna!

Multumesc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de verdeturi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu leustean, de post