Ciorba de vitel

de Bucataras Medi in Ciorbe, 28 Iul 2011 | 5286 vizualizari

 

Nu fac prea des aceasta ciorbica (de 2-3 ori pe an)si chiar acuma ma intrebam....... oare de ce???????pentru ca este foarte gustoasa si in acelasi timp foarte sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata rasol de vitel
  • 1/2 kg carne macra de vitel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina1
  • 1 ceapa
  • 2-3 cartofi
  • 2-3 rosii
  • o cana suc de rosii
  • o mana de taietei
  • bors(cantitatea de bors este in functie de cat o dorim de acra)
  • leustean verde
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel:

Carnea macra se taie cubulete apoi se spala atat cubuletele cat si rasolul. Se lasa la scurs si apoi se pune toata carnea intr-o oala . Acoperim carnea cu apa, saram si dam la foc. Lasam sa dea in cateva clocote, spumam si apoi aruncam apa. Spalam carnea dupa care o punem din nou in oala, adaugam sare si lasam la fiert acoperind oala cu un capac. Daca in timpul fierberii se mai formeaza spuma atunci avem grija sa o indepartam.

Lasam la fiert ,la foc potrivit circa 1 ora timp in care ne ocupam de legume. Curatam deci legumele(ardeiul gras,morcovul, telina,ceapa ), il spalam si apoi il taiem dupa placul fiecaruia. Se adauga apoi in oala si cand este pe jumatate fiert se adauga si cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.Mai lasam circa 10 min la fiert dupa care adaugam rosiile decojite si taiate cubulete si sucul de rosii. Potrivim de sare si piper dupa gust si lasam sa dea in cateva clocote.

Separat fierbem borsul dupa care il adaugam in oala cu ciorba impreuna cu leusteanul taiat marunt.Lasam sa mai dea in cateva clocote dupa care tragem oala de pe foc si adaugam taieteii pe care i-am fiert separat .

Servim ca atare sau cu smantana .Merge foarte bine si un ardei iute...mmm...delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu fidea