Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Mar 2015 | 7717 vizualizari

 

Am primit aprecieri deosebite la aceasta ciorba .Baiatul meu a spus ca nectarul zeilor nu este atat de bun ca ciorba mea :D Chiar m-am mirat ,nu am folosit ingrediente deosebite . Conteaza faptul ca am avut carne de vitel crescut si sacrificat in gospodarie [ a rudelor] , legume cultivate in gradina proprie sau de la soacra .Am preparat aceasta ciorbita la aparatul Multicooker Philips .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vitel
  • 250 gr mazare verde - congelata
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 tija telina verde
  • 1/2 lingurita pasta iute ardei
  • 1 cana bulion de rosii - de casa
  • zeama de lamaie -optional
  • sare
  • 3 oua
  • 9 linguri gris
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker:

  1. Carnea de vitel se spala si se portioneaza in cuburi de 3/3 cm .
  2. Legumele se spala , se curata si din nou se spala .
  3. morcovii se taie rondele cu ajutorul cutitului ondulat pentru aperitive .Ceapa se toaca marunt .Telina se feliaza si cartofii se taie cubulete .
  4. Racordati aparatul la reteaua electrica introduceti 2l apa  si fixati cu ajutorul tastei meniu  functia Boil . Selectati timpul de gatire 45 minute si actionati Start .
  5. Puneti la fiert carnea, foaia de dafin ,morcovii , telina si ceapa . Sarati . Condimentati cu pasta iute de ardei .Cartofii se pun cam dupa 20 minute .
  6. Dupa 30 minute adugati in ciorba galuste pe care le preparati din ouale batute spuma , sare si gris adugat treptat .
  7. Puneti si mazarea verde si bulionul .Mai lasati sa fiarba maximum  10 minute .
  8. La sfarsit opriti aparatul adugati o cana de apa rece si lasati jos capacul . In acest mod galustele vor fi mai pufoase .
  9. Gustati si asezonati cu sare daca mai este nevoie .
  10. Serviti  ciorba calda cu verdeata  pesarata deasupra .
  11. Eu am dorit sa fie mai acrisoara [ mazarea  i-a dat un gust prea dulce ] si am dres cu zeama de lamaie .

TIPS-URI

1

Galustele : Cand le puneti in zeama aceasta trebuie sa clocoteasca moderat , pentru ca galustele sa nu se imprastie . Introduceti lingura intai in zeama calda , luati cam jumatate de lingura pe care o aduceti spre marginea vasului in care le-ati preparat . Forma lor va fi sub forma de frunza .Ridicati lingura si pe mijloc le faceti o usoara taietura . Acum puteti pune galusca la fiert .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

simona72 1

02.03.2015, 09:55

Ce bine e sa ai de unde lua legume si carnita de calitate esti Regina ciorbelor nu am vazut la nimeni atatea ciorbe si asa de bune. Bravo Miha!

Rocsi 1

02.03.2015, 20:56

T I M E A 1

03.03.2015, 20:15

super ciorba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta