Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Mar 2015 | 1557 vizualizari

 

Am primit aprecieri deosebite la aceasta ciorba .Baiatul meu a spus ca nectarul zeilor nu este atat de bun ca ciorba mea :D Chiar m-am mirat ,nu am folosit ingrediente deosebite . Conteaza faptul ca am avut carne de vitel crescut si sacrificat in gospodarie [ a rudelor] , legume cultivate in gradina proprie sau de la soacra .Am preparat aceasta ciorbita la aparatul Multicooker Philips .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vitel
  • 250 gr mazare verde - congelata
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 tija telina verde
  • 1/2 lingurita pasta iute ardei
  • 1 cana bulion de rosii - de casa
  • zeama de lamaie -optional
  • sare
  • 3 oua
  • 9 linguri gris
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker:


  1. Carnea de vitel se spala si se portioneaza in cuburi de 3/3 cm .

  2. Legumele se spala , se curata si din nou se spala .

  3. morcovii se taie rondele cu ajutorul cutitului ondulat pentru aperitive .Ceapa se toaca marunt .Telina se feliaza si cartofii se taie cubulete .

  4. Racordati aparatul la reteaua electrica introduceti 2l apa si fixati cu ajutorul tastei meniu functia Boil . Selectati timpul de gatire 45 minute si actionati Start .

  5. Puneti la fiert carnea, foaia de dafin ,morcovii , telina si ceapa . Sarati . Condimentati cu pasta iute de ardei .Cartofii se pun cam dupa 20 minute .

  6. Dupa 30 minute adugati in ciorba galuste pe care le preparati din ouale batute spuma , sare si gris adugat treptat .

  7. Puneti si mazarea verde si bulionul .Mai lasati sa fiarba maximum 10 minute .

  8. La sfarsit opriti aparatul adugati o cana de apa rece si lasati jos capacul . In acest mod galustele vor fi mai pufoase .

  9. Gustati si asezonati cu sare daca mai este nevoie .

  10. Serviti ciorba calda cu verdeata pesarata deasupra .

  11. Eu am dorit sa fie mai acrisoara [ mazarea i-a dat un gust prea dulce ] si am dres cu zeama de lamaie .

 

TIPS-URI

1

Galustele : Cand le puneti in zeama aceasta trebuie sa clocoteasca moderat , pentru ca galustele sa nu se imprastie . Introduceti lingura intai in zeama calda , luati cam jumatate de lingura pe care o aduceti spre marginea vasului in care le-ati preparat . Forma lor va fi sub forma de frunza .Ridicati lingura si pe mijloc le faceti o usoara taietura . Acum puteti pune galusca la fiert .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

simona72 1

02.03.2015, 09:55

Ce bine e sa ai de unde lua legume si carnita de calitate esti Regina ciorbelor nu am vazut la nimeni atatea ciorbe si asa de bune. Bravo Miha!

Rocsi 1

02.03.2015, 20:56

T I M E A 1

03.03.2015, 20:15

super ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel