Ciorba radauteana inspirata de pe bucataras.ro :)

de mihaelaradu in Ciorbe, 27 Feb 2011 | 6169 vizualizari

 

O ciorba delicioasa, asemanatoare la gust cu cea de burta. Pentru mine e substitutul perfect al ciorbei de burta, care nu o pot manca din cauza carnii de burta :)

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui (ideal e cel cu piele, insa eu nu gasesc in Cipru)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel (radacina) pe care eu nu l-am avut :(
  • 1 cutie smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri otet de pe ardei iute sau 1 ardei iute taiat in jumatate
  • vegeta
  • piper boabe
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana inspirata de pe bucataras.ro :):

1. Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece, cu un praf de sare. Spumam cand este necesar.


2. Legumele se curata si se spala bine. Ceapa se lasa intreaga sau se taie in jumatate. Ardeiul se taie in jumatate, iar morcovii si patrunjelul se taie in patru fasii pe lungime. Se pun la fiert cu pieptul de pui, cand carnea e aproape fiarta.


3. Adaugam 3-4 boabe de piper si potrivim de gust cu vegeta. Eu am pus condimentele inainte de a strecura supa, pentru ca atunci cand voi drege supa cu smantana si oul, sa am o ciorbita limpede.


4. Scoatem legumele, carnea si strecuram supa.


5. Pasam morcovii si desfacem carnea fasii marunte si le punem inapoi in supa.


6. Frecam galbenusul cu smantana si adaugam supa peste acestea pentru a se gati oul (atunci cand il adaugati la ciorba nu se va desface). Adaugam la supa si lasam sa dea cateva clocote.


7. Acrim cu 2-3 linguri de otet de pe ardei iute. Daca nu aveti ardei iute la borcan, se poate taia un ardei iute in jumatate si se lasa cateva clocote cu ciorba, dar se scoate inainte de servire. O alternativa poate fi si Borsul magic sau zeama de lamaie.


8. Se serveste cu ardei iute si cu crutoane de paine. Pofta mare!

TIPS-URI

1

Ciorba se poate acri cu Bors magic, otet sau zeama de lamaie;

2

Puteti servi ciorba radauteana cu crutoane de paine sau paine prajita.

3

Intotdeauna diluati ingroseala cu supa fierbinte pentru ca oul sa nu se desfaca in ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana inspirata de pe bucataras.ro :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

zaharia_mihaela2005 1

27.02.2011, 19:45

tare buna ciorbita

mihaelaradu 1

27.02.2011, 22:30

Stiu ca in Romania e inca fff frig, asa ca va la o ciorbita fierbinte

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 12:06

place ciorbita

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu agurida