Ciorba radauteana inspirata de pe bucataras.ro :)

de mihaelaradu in Ciorbe, 27 Feb 2011 | 4450 vizualizari

 

O ciorba delicioasa, asemanatoare la gust cu cea de burta. Pentru mine e substitutul perfect al ciorbei de burta, care nu o pot manca din cauza carnii de burta :)

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui (ideal e cel cu piele, insa eu nu gasesc in Cipru)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel (radacina) pe care eu nu l-am avut :(
  • 1 cutie smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri otet de pe ardei iute sau 1 ardei iute taiat in jumatate
  • vegeta
  • piper boabe
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana inspirata de pe bucataras.ro :):

1. Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece, cu un praf de sare. Spumam cand este necesar.


2. Legumele se curata si se spala bine. Ceapa se lasa intreaga sau se taie in jumatate. Ardeiul se taie in jumatate, iar morcovii si patrunjelul se taie in patru fasii pe lungime. Se pun la fiert cu pieptul de pui, cand carnea e aproape fiarta.


3. Adaugam 3-4 boabe de piper si potrivim de gust cu vegeta. Eu am pus condimentele inainte de a strecura supa, pentru ca atunci cand voi drege supa cu smantana si oul, sa am o ciorbita limpede.


4. Scoatem legumele, carnea si strecuram supa.


5. Pasam morcovii si desfacem carnea fasii marunte si le punem inapoi in supa.


6. Frecam galbenusul cu smantana si adaugam supa peste acestea pentru a se gati oul (atunci cand il adaugati la ciorba nu se va desface). Adaugam la supa si lasam sa dea cateva clocote.


7. Acrim cu 2-3 linguri de otet de pe ardei iute. Daca nu aveti ardei iute la borcan, se poate taia un ardei iute in jumatate si se lasa cateva clocote cu ciorba, dar se scoate inainte de servire. O alternativa poate fi si Borsul magic sau zeama de lamaie.


8. Se serveste cu ardei iute si cu crutoane de paine. Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Ciorba se poate acri cu Bors magic, otet sau zeama de lamaie;

2

Puteti servi ciorba radauteana cu crutoane de paine sau paine prajita.

3

Intotdeauna diluati ingroseala cu supa fierbinte pentru ca oul sa nu se desfaca in ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana inspirata de pe bucataras.ro :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

zaharia_mihaela2005 1

27.02.2011, 19:45

tare buna ciorbita

mihaelaradu 1

27.02.2011, 22:30

Stiu ca in Romania e inca fff frig, asa ca va la o ciorbita fierbinte

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 12:06

place ciorbita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!