Ciorba de fasole ardeleneasca

de Bya Ralu in Ciorbe, 15 Iun 2012 | 7424 vizualizari

 

Am vazut reteta pe internet si am facut-o cu mici modificari bineinteles,dar imi place mult mai mult varianta asta cu smantana,decat cea clasica!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole cu bob mic
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa rosie si 1 alba
  • 1 fir de pastarnac
  • boia dulce,vegeta,piper alb.leustean
  • tarhon verde
  • otet
  • 1 cub maggi de gaina,bors maggi cu smantana
  • 1 ciolan afumat
  • 2 linguri smantana,2 linguri faina
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole ardeleneasca:

Fasolea se lasa peste noapte in apa.A doua zi se pune la fiert,cand apa a fiert se scurge si se pune la fiert tot in apa calda,pentru ca daca e rece se intareste bobul de fasole si se fierbe mai greu.Se schimba 2-3 ape.intr-o apa se pune ciolanul la fiert,se adauga si fasolea,punem ceapa alba si morcovii taiati felii subtiri si cartofii taiati cubulete.Intr-o tigaie se pune la calit in ulei de masline ceapa rosie taiata marunt,dupa care se adauga in oala.Se pune cubul maggi,vegeta,piperul alb,leustean si se lasa la fiert.Cand e gata ciolanul(cand se desprinde carnea de pe os) se scoate intr-un castron,se lasa putin la racit si se taie cubulete.Se adauga in oala,iar separat intr-un castron se pune 2 linguri de faina,2 linguri de smantana si zeama din ciorba,pana se subtiaza smantana,se adauga si pastarnacul taiat felii subtiri.Se toarna in ciorba,se pune patrunjel si tarhon taiat marunt,punem putin otet si bors magic cu smantana.Se mai lasa 5 minute si se serveste cu salata de ceapa rosie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crinkles cu portocala

de laura_n 7

la 15:22

Supă/ Cremă de linte

pe 01.12 la 20:23

Mazare congelata pentru iarna

pe 30.11 la 20:49

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu ciuperci