Ciorba de fasole ardeleneasca

de Bya Ralu in Ciorbe, 15 Iun 2012 | 5233 vizualizari

 

Am vazut reteta pe internet si am facut-o cu mici modificari bineinteles,dar imi place mult mai mult varianta asta cu smantana,decat cea clasica!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole cu bob mic
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa rosie si 1 alba
  • 1 fir de pastarnac
  • boia dulce,vegeta,piper alb.leustean
  • tarhon verde
  • otet
  • 1 cub maggi de gaina,bors maggi cu smantana
  • 1 ciolan afumat
  • 2 linguri smantana,2 linguri faina
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole ardeleneasca:

Fasolea se lasa peste noapte in apa.A doua zi se pune la fiert,cand apa a fiert se scurge si se pune la fiert tot in apa calda,pentru ca daca e rece se intareste bobul de fasole si se fierbe mai greu.Se schimba 2-3 ape.intr-o apa se pune ciolanul la fiert,se adauga si fasolea,punem ceapa alba si morcovii taiati felii subtiri si cartofii taiati cubulete.Intr-o tigaie se pune la calit in ulei de masline ceapa rosie taiata marunt,dupa care se adauga in oala.Se pune cubul maggi,vegeta,piperul alb,leustean si se lasa la fiert.Cand e gata ciolanul(cand se desprinde carnea de pe os) se scoate intr-un castron,se lasa putin la racit si se taie cubulete.Se adauga in oala,iar separat intr-un castron se pune 2 linguri de faina,2 linguri de smantana si zeama din ciorba,pana se subtiaza smantana,se adauga si pastarnacul taiat felii subtiri.Se toarna in ciorba,se pune patrunjel si tarhon taiat marunt,punem putin otet si bors magic cu smantana.Se mai lasa 5 minute si se serveste cu salata de ceapa rosie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Bya Ralu 1

15.07.2013, 13:04

Aurelia 07_07 1

12.01.2014, 18:10

Buna,buna !

Bya Ralu 1

12.01.2014, 21:22

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole uscată cu ciolan afumat