Ciorbă din carne de rățoi, acrită cu zeamă de varză

de Panacris in Rata, 3 Feb 2014 | 6481 vizualizari

 

De data asta am achiziționat un rățoi, de la tarancuta_romania;) Un rățoi de vreo 3000 g cu organe;) Așa că am avut suficientă materie primă pentru un borș, acrit cu zeamă de varză și un paprikaș generos. Bonus, am topit grăsimea și am obținut o mână de jumări de rață plus un borcănel de untură.gata cu vorba, să trecem la treabă.

 

INGREDIENTE

  • organe de rățoi ( pipotă, ficat, inimă, rinichi),
  • gât de rățoi,
  • carcasa de la piept și spate,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • legume congelate ( morcovi, conopoidă, varză de bruxelles, ardei gras, praz, țelină) cca. 400 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • boia de ardei dulce,
  • pastă de gogoșari Panacris,
  • bulion de roșii Panacris ( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html ),
  • zeamă de varză cca. 1000 ml,
  • leuștean,
  • fidea cu ou.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă din carne de rățoi, acrită cu zeamă de varză:

Carcasa de rață și organele se pun la fiert în multă apă rece, la foc mediu cca. 60 de minute. Se spumeazăla nevoie.


După cele 60 de minute, se pune la călit ceapa tocată mărunt, în puțină zeamă de supă, se adaugă legumele, mirodeniile, organele de găscă și carnea fiartă, luată de pe os, se mai lasă la fiert cca. 20 minute până se combină gusturile. Între timp zeama de varză se dă în clocot și se adaugă la ciorbiță. Spre finalul fierberii se adaugă fideaua și leușteanul, lăsându-se la fiert cca. 5 minute la foc mic neacoperit. Se servește fierbinte ca atare sau cu smântână și ardei iute, acompaniată de pâine sau mămăligă rece.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă din carne de rățoi, acrită cu zeamă de varză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Micutza Luana 1

04.02.2014, 12:38

pregateste gamela si scrie adresa da .

Lavinia 1

04.02.2014, 21:20

am apa in gura

jolygina 1

05.02.2014, 14:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de conopida cu carne de porc