Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Ciorbele acrite cu zeama de varza erau de departe cele mai bune, pe cand eram eu copil.
Si acum imi plac la fel de mult, dar am descoperit si altele intre timp, care le-au devansat.
Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 5-6 minute de cum ating punctul de fierbere, apoi se scurge apa si se clatesc oasele si vasul bine, cu apa fierbinte.
Se pun din nou oasele la fiert in apa clocotita cu putina sare, in functie de cat este de sarata si zeama de varza.
Cand carnea de pe oase este usor patrunsa, ca trebuie sa aiba si carne, cred ca asta se subintelege, adaugam radacinoasele si ceapa, curatate si tocate in cuburi si dupa cateva minute, completam ciorba cu zeama de varza.
Ardeiul il adaugam ceva mai tarziu, cand radacinoasele sunt aproape fierte, pentru a nu se inmuia prea rau. Ardeiul este bine sa ramana mai tare pentru a avea aspect placut in ciorba, dar si pentru a-si pastra cat de cat proprietatile.
Dupa ce adaugam si ardeiul, putem adauga rosiile, apoi tarhonul si mai lasam ciorba pe foc timp de 10 minute, timp in care ii potrivim gustul cu sare si piper, apoi, dupa ce se tempereaza putin, adaugam patrunjelul, tocat marunt.
Servim ciorba fierbinte, cu ardei iute, smantana, sau simpla, dupa preferinte.
Sa va fie de folos!
1
Se poate adauga un ou batut, la finalul fierberii, pentru a se ingrosa zeama.
2
Se poate adauga fidea sau o mana de paste, cand ciorba este fiarta trei sferturi. Eu am preferat-o simpla.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult