Ciorbita de pastai cu smantana

de RODIMUR in Ciorbe, 1 Sep 2017 | 8606 vizualizari

 

O ciorbiță foarte bună și consistentă, grație smântânii. Eu am pus și un ou, dar se poate face foarte bine și fără (chiar mai bine!).
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame păstăi verzi
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 țelină mică
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 6-7 linguri încărcate de smântână grasă
  • 1 ou (facultativ)
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de pastai cu smantana:

Păstăile se aleg tinere, verzi, fragede și fără ațe. Se curăță de codițe, se spală și se taie atât cât să încapă în lingură (să nu atârne). Se pun păstăile la fiert într-o oală cu multă apă și se spumuiește, când este cazul.

Între timp, morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se taie rondele, sau semirondele, în funcție de mărimea lor. Se adaugă și aceste legume la fiert, în oala cu păstăi.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Se curăță ceapa, se spală, se taie fin și se călește în ulei, până ce devine transparentă.

Roșiile se spală, se curăță de pielițe și de semințe, se taie cubulețe și se pun la înmuiat, peste ceapa călită, la foc mic.

Se adaugă și roșiile cu ceapa călită în oala cu ciorbiță.

Se bate bine un ou cu smântâna, după care se subțiază cu apă și se toarnă în oala cu ciorbă. Se condimentează cu sare și piper, se mai lasă un clocot-două și când toate legumele sunt fierte, se stinge focul de la aragaz, se adaugă frunzele de pătrunjel, se pune capacul peste oală și ciorbița se servește peste un sfert de oră, cu un ardei iute (dacă se dorește).

 

 

TIPS-URI

1

Nu căliți prea tare ceapa, ca să nu se ardă.

2

Dacă doriți, puteți căli și legumele. Eu prefer să călesc doar ceapa și roșiile, în acest caz.

3

Tăiați păstăile mai mici, atât cât pot încăpea cu ușurință în lingură (ele nu pot fi "înșurubate" în jurul tacâmului, precum spaghetele).

4

Este bine să aruncați atât semințele de la roșii (care sunt un factor de alterare a mâncării) cât și pielițele (care sunt neplăcute la mestecat).

5

Oul poate da consistență ciorbiței, dar în același timp se poate trasforma în zdrențe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de pastai cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

RODIMUR 1

03.09.2017, 13:37

Mulțumesc, Madi! Mă bucur că e pe placul tău...

kytz 1

04.09.2017, 07:48

Foarte bună!

RODIMUR 1

04.09.2017, 08:05

Mulțumesc frumos, Kytz!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pastai (fasole galbena)