Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-

de mihaelar63 in Ciorbe, 4 Mai 2014 | 6273 vizualizari

 

Materia de baza - capul de miel , este atat de urat incat iti vine sa fugi in lume .Cu timpul m-am obisnuit si eu sa o prepar , asa cum am invatat de la mama .

 

INGREDIENTE

  • 1 cap de miel
  • 100 ml otet
  • 2 linguri pasta ardei
  • 1/2 pasta ardei iute ,, Eros PIsta ''
  • sare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 cani de verdeturi tocate : marar , telina , tarhon . leustean
  • 200 ml smantana
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-:

Capul de miel se spala bine si se opareste in apa clocotita cu sare .


Se arunca apa , se spala capul de miel cu apa rece si se transfera intr-o oala curata cu apa .


Legumele se curata si se spala .


Verdeturile se toaca .


Cand apa clocoteste se pun radacinoasele taiate cuburi + pasta de ardei + foaia de dafin .Sarati .


Cand morcovul este fiert se drege ciorba cu smantana si zeama de lamaie .


In acest moment se pun verdeturile care trebuie sa fie doar usor oparite pentru a-si pastra savoarea .


Capul de miel se scoate din ciorba si se lasa celor amatori sa-l devoreze .Eu am ales sa pastrez doar limba pe care am feliat-o si am pus-o in fiecare farfurie .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

delia64 1

20.04.2015, 19:36

TOCANITA

mihaelar63 1

20.04.2015, 21:14

Da stiu chiar azi m-am gandit la asta . Denes mereu imi zice sa-i fac asa cum am preparat cand a fost Delia . Chiar asa cum era ? cu ce ? Cum ?

delia64 1

20.04.2015, 22:18

Pai era cu organe de miel , ceapa verde , usturoi verde si la urma ai pus patrunjel verde , nu stiu ce ai mai pus ....suflet cred , dar a fost un deliciu !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel