Ciorbita am pregatit-o pentru prima zi a Anului Nou, o ciorba acra, sa te unga la suflet! merge de minune dupa o noapte nedormita
Am avut curcan de tara si zeama de varza de la mama.
Maruntaiele de ciorba le-am oparit cu apa fierbinte, le-am lasat putin pe foc pana a iesit toata spuma si apoi le-am spalat cu apa rece si le-am pus la fiert.
Si au fiert…si au fiert…cateva ore bune, pana carnea a fost moale. Am completat mereu in oala cu apa clocotita, pe masura ce carnea fierbea si apa scadea.
Intre timp am pregatit legumele, curatate si spalate, apoi taiate cubulete.
Bun! Cand carnea a fiert am pus legumele taiate in ciorba, iar cand aceastea s-au inmuiat am adaugat zeama de varza clara si o cutie de 400g de rosii in bulion, taiate marunt. Am mai lasat 10 minute si apoi am pus fideaua si sare dupa gust (sarea o punem la final pentru ca si zeama de varza este sarata si trebuie sa verificam gustul inainte de a mai pune sare).
Dupa ce am stins focul am batut un ou deasupra si am pus leustean uscat. Pofta buna!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro