Ciorba de curcan cu zeama de varza

de Oana in Ciorbe, 2 Mai 2009 | 20366 vizualizari

 

Ciorbita am pregatit-o pentru prima zi a Anului Nou, o ciorba acra, sa te unga la suflet! merge de minune dupa o noapte nedormita

Am avut curcan de tara si zeama de varza de la mama.

 

INGREDIENTE

  • aripi, coaste, gat, pipota si ficatel
  • 3 morcovi
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • un cartof mare
  • bucata de telina
  • 1 l zeama de varza
  • o cutie rosii in bulion
  • fidea
  • sare
  • un ou
  • leustean uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan cu zeama de varza:

Maruntaiele de ciorba le-am oparit cu apa fierbinte, le-am lasat putin pe foc pana a iesit toata spuma si apoi le-am spalat cu apa rece si le-am pus la fiert.


Si au fiert…si au fiert…cateva ore bune, pana carnea a fost moale. Am completat mereu in oala cu apa clocotita, pe masura ce carnea fierbea si apa scadea.


Intre timp am pregatit legumele, curatate si spalate, apoi taiate cubulete.


Bun! Cand carnea a fiert am pus legumele taiate in ciorba, iar cand aceastea s-au inmuiat am adaugat zeama de varza clara si o cutie de 400g de rosii in bulion, taiate marunt. Am mai lasat 10 minute si apoi am pus fideaua si sare dupa gust (sarea o punem la final pentru ca si zeama de varza este sarata si trebuie sa verificam gustul inainte de a mai pune sare).


Dupa ce am stins focul am batut un ou deasupra si am pus leustean uscat. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Oana 1

16.09.2009, 11:27

Daaaa, mi s-a facut pofta si mie La iarna...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi