Ciorba taraneasca de peste

de mihaelar63 in Ciorbe, 20 Dec 2014 | 3324 vizualizari

 

Mereu pun separat cozile si capetele de peste . Se prepara cea mai buna ciorba din ele .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capete , cozi de crap
  • 500 gr medalioane de mreana
  • 100 gr macrou afumat
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mici
  • 1 ceapa galbena
  • 6 catei usturoi
  • 10 cm praz
  • 1/2 telina mica
  • 1 felie de varza
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute
  • 4 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 pahar mazare verde congelata
  • 1 pahar suc de rosii
  • 3-4 felii gogosari in otet + zeama de la ei
  • marar verde
  • telina verde
  • tarhon congelat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de peste:

Legumele se curata , se spala .


Pestele se opareste cu apa clocotita , apoi se arunca apa .


Prazul se feliaza . Ceapa, morcovul asi usturoiul se toaca marunt . Cartofii si telina se taie cuburi . Sarati.


Legumele se calesc usor in ulei , se adauga pasta iute de ardei , se amesteca si se adauga 3-4 l apa ,macroul afumat , foaia de dafin si crenguta de cimbru .


Dupa 10 minute se pune cartofii, mazareasi varza taiata fideluta .. Dupa inca 10 minute se pune si sucul de rosii .


Puneti pestele in ciorba si dati un clocot de 5 minute la foc mic [ sa nu se imprastie ].


Se adauga gogosarii rosii in otet , feliati . Se drege gustul cu zeama de pe gogosari.Se aduga tarhonul , mararul si telina verde .


Serviti ciorba . In fiecare farfurie puneti cate un medalion de mreana si serviti cu verdeata presarata deasupra .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

22.12.2014, 00:21

La culori ma pricep

Panacris 1

29.01.2015, 09:11

ianculubita 1

29.01.2015, 09:45

mmm,ce de legume!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Bors de peste