Ciorba de vitel

de oO_ acnA _Oo in Ciorbe, 22 Sep 2012 | 1576 vizualizari

 

O ciorbita de vitel, plina de legume si leustean, ce poate fi mai gustos si mai sanatos ?

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. carne de vitel
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • o conopida mai mica facuta buchetele mici
  • pastai ( un pumn )
  • 2 ardei grasi tocati cubulete mici
  • 3 cartofi taiati cuburi
  • 3 rosii date pe razatoare
  • 1 legatura de leustean
  • delicat 2 lingurite
  • piper boabe 6
  • o punga de bors
  • o foaie dafin mai mare
  • sare ( un praf)
  • 2 linguri bulion
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel:

1. Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu o foaie de dafin,boabe de piper si un praf de sare .


2.Se pregatesc radacinoasele si restul legumelor :se curata, se spala , ceapa se toaca marunt ,telina,pastranacul,radacina de patrunjel si morcovii se toaca cubulete.


3. Cand zeama incepe sa dea in clocot si se formeaza spuma aceasta trebuie cu grija adunata; cand nu se mai formeaza atata de abundent spuma, se adauga radacinoasele ; se va lasa sa fiarba la foc mic


4.Intre timp se pregatesc restul de legume:pastaile, conopida, ardeii si cartofii.


5.Cand radacinoasele din oala sunt aproape fierte se adauga : conopida , pastaile si ardeii


6.Se verifica cat de fierte sunt legumele si cand sunt aproape fierte se adauga si cartofii.Dupa ce cartofii au fiert se adauga rosiile date pe razatoare,2 linguri de bulion si delicatul


7.Dupa 2-3 clocote se da de pe foc; leusteanul se spala si se toaca apoi se adauga in ciorba



 

TIPS-URI

1

adaugati o lingura de bicarbonat de sodiu alimentar (grabeste ritmul de fierbere a carnii de vita )

2

fierbeti la foc mic, daca ciorba fierbe la flacara mare va fi tulbure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Angelina_Elena 1

24.09.2012, 13:48

oO_ acnA _Oo 1

24.09.2012, 14:28

elucubratiiculinare 1

24.09.2012, 19:40

foarte sanatoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel