Ciorba dulce de pasare

de Panacris in Supe/Ciorbe, 17 Aug 2015 | 2001 vizualizari

 

Daaa, știu polemica, ciorba e musai să fie acră, dar eu așa am pomenit acasă, ciorba dulce, fiecare o acrește cum vrea, la noi de obicei cu smântână, iar bărbații casei cu oțet de la ardei iute ;)

 

INGREDIENTE

  • 4-5 bucăți spinări de pui 
  • 1 bucată ceapă galbenă 
  • 2 bucăți morcov 
  • 1 bucată pătrunjel rădăcină 
  • 1 bucată păstârnac 
  • 1 bucată ardei gras 
  • 1 bucată mică țelină 
  • cca. 200 g roșii cherry 
  • 2-3 bucăți dovlecei mici, mici, adică un fel de baby;)
  • cca. 1/2 legătură leuștean 
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • pătrunjel frunze sau ceapă chives pentru ornat
  • cca. 250 g tăiței de casă 
  • opțional oțet de la ardei iute
  • 1 cub de Maggi Bouillon.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba dulce de pasare:

Spinările de pasăre se spală și se pun la fiert în apă rece, cu puțină sare la foc mediu, neacoperit ptr. cca. 20 de minute, se spumează după ce a început să clocotească. Între timp, legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, se călesc în puțin ulei și apă, în alt vas, până devin translucide, apoi se adaugă carnea și zeama strecurată de impuritățile lăsate la fierbere.


Se asezonează de sare, piper și boia. Roșiile cherry se fierb separat în puțină apă, cca. 15 minute la foc moderat, neacoperit, apoi se trec prin strecurătoare, (roșiile cherry au multe semințe!) și se adaugă la ciorba de pasăre împreună cu leușteanul tocat mărunt. După ce au fiert toate zarzavaturile, se adaugă la final tăițeii de casă, vreo 2 mâini, personal, îmi place ciorba deasă și se lasă la fiert, neacoperit cca. 5 minute. Se acrește după gustul fiecăruia cu smântănă sau oțet de la ardei iute. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba dulce de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

18.08.2015, 12:04

Panacris 1

18.08.2015, 15:42

Da fetelor, ciorbele astea-s pe gustul ardelenilor Ieri am probat cu un pic de oțet de la ardeiu iute, era ceva acru Azi am păpat cu smântânăăăăă, bună, bună

Sidy 1

11.09.2015, 08:18

Buna de tot ! "...Daaa, știu polemica, ciorba e musai să fie acră, dar eu așa am pomenit acasă, ciorba dulce.."

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec