Ciorba falsa de burta

de RODIMUR in Ciorbe, 20 Apr 2018 | 1860 vizualizari

 

N-am mâncat niciodată ciorbă de burtă și nici nu voi mânca, pentru că nu-mi plac ingredientele. Dar pentru că am aflat de pe net că se poate face și o ciorbă falsă de burtă, ale cărei ingrediente mi-au plăcut imediat, m-am gândit să o prepar. A ieșit o ciorbiță tare bună, consistentă și foarte plăcută la gust. Așa că de acum înainte o voi prepara mai des...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de kaiser (costiță afumată de porc)
  • 500 grame de ciuperci (pleurotus/champignons)
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 morcov
  • 6 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ingredientele
  • 3 gălbenușuri
  • 300 ml de smântână grasă
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba falsa de burta:

Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt.


Kaiserul/costița afumată se taie fâșii late de 3 cm și groase de aproximativ 2-3 mm.


Se călește ceapa și kaiserul în ulei suficient, la foc mic, până se înmoaie.


Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală bine și se feliază, după care se călesc, de asemenea, în aceeași tigaie în care s-au călit cepele și kaiserul.


Ardeii grași se spală, se curăță de cotoare, semințe și vițe, după care se taie rondele și se pun, de asemenea la călit cu celelalte ingrediente. Se lasă tigaia cu aceste ingrediente la foc mic, până ce mai scade puțin apa lăsată de ciuperci și se înmoaie rondelele de ardei.


În oala în care se va face ciorba se toarnă 2,5 litri de apă fierbinte și se adaugă ingredientele călite. Se dă oala la foc iute pentru 20-25 de minute.


Între timp se curăță morcovul, se spală, se răzuiește pe răzătoarea fină și se călește la foc mic în două linguri de ulei. Când morcovul răzuit s-a înmuiat, se pune la fiert, în oala cu celelalte ingrediente.


Se amestecă 3 gălbenușuri cu smântâna și cu usturoiul tăiat mărunt. Când ciorba este aproape gata, se ia un polonic din ea și se subțiază amestecul de smântână cu gălbenușuri. Se mai adaugă 4-5 polonice de ciorbă, până ce compoziția cu smântână este subțiată îndeajuns și suficient de fierbinte pentru a fi turnată în oală, fără riscul de a se tăia sau brânzi.


Se drege ciorba cu această compoziție, se condimentează cu sare și piper, după gust și după încă un clocot, se oprește focul de la aragaz. Se servește fierbinte, cu ardei iute.


Cine vrea, poate acri ciorba cu oțet, sau cu zeamă de lămâie și o mai poate condimenta cu frunze tocate de pătrunjel.

 

TIPS-URI

1

Nu căliți ceapa prea tare, ci doar înmuiați-o puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci să rămână transparentă și dulce.

2

Ciupercile trebuie curățate nu numai de pielițe, ci și de filamente (care pot înnegri ciorba).

3

Lăsați tigaia cu ingrediente la călit, la foc mic, până ce scade puțin apa lăsată de ciuperci.

4

Răzuiți fin morcovul și căliți-l puțin, înainte de a-l pune în oala cu ciorbă.

5

Tăiați fin usturoiul, sau tocați-l.

6

Ca să nu se taie/brânzească amestecul de gălbenușuri și smântână, când îl veți turna în oală, subțiați-l cu zeamă, până ce ajunge la temperatura ciorbei.

7

După ce dregeți ciorba cu smântână, nu mai lăsați oala pe foc, decât pentru un singur clocot.

8

Cine vrea, poate acri ciorba cu oțet, sau cu zeamă de lămâie.

9

Opțional, se poate condimenta ciorba și cu frunze tocate de pătrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RODIMUR 1

20.04.2018, 10:08

Ksenya, să știi că merită să încerci! Rezultatul este tare plăcut...!

Rahela Velicu 1

20.04.2018, 12:23

RODIMUR 1

20.04.2018, 12:36

Mulțumesc, Mimi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Coffe Chocolate
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

de RuxyRux 9

ieri la 23:06

Dulceata de capsune-fructe intregi

de Ksenya 4

ieri la 17:12

Desert gogosi cu branza de vaci

ieri la 10:44

Desert cornuri pufoase, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 09:16

RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra cu galbiori