Ciorba radauteana

de ianculubita in Supe/Ciorbe, 27 Mai 2013 | 38693 vizualizari

 

Pentru prima data am auzit si am mancat aceasta minunata ciorba,in urma cu 3ani cand s-a casatorit Anamaria(fata mea) si au facut nunta la Vatra Dornei;acolo a doua zi ne-au servit aceasta ciorba,mi-a placut foarte mult,am cerut reteta si de atunci o fac foarte des,chiar si cand avem musafiri,mai ales in sezonul rece pentru ca se serveste fierbinte.

 

INGREDIENTE

  • 1piept de pui
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1telina mica
  • 1radacina de pastarnac
  • 300ml smantana lichida
  • 1capatana de usturoi
  • sare
  • boabe de piper
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Punem la fiert intr-un vas legumele curatate,spalate,taiate,impreuna cu piepul de asemenea spalat,boabele de piper si sare;lasam la fiert incet,adunand spuma ce se formeaza;


dupa ce totul este fiert,strecuram supa o punem inapoi in vas,legumele le pasam,pieptul il taiem julien si adaugam la supa;


dupa cateva clocote adaugam smantana,condimentam dupa gust si oprim focul;


separat intr-un bol facem un mujdei din usturoiul curatat si amestecam cu o ceasca de otet.


Servim in farfurii sau castronele,iar fiecare-si pune otet cu usturoi cat si cum mananca.


Pentru ca am avut o intamplare neplacuta cu ciorba de burta,nu mai pun in oala usturoi cu otet;fiecare se serveste din sosiera.

 

TIPS-URI

1

pentru a nu se taia supele sau ciorbele in care se pune smantana si pentru a nu folosi faina,recomand tuturor sa folositi smantana lichida

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

ianculubita 1

04.11.2013, 12:16

mihaelar63 1

28.09.2015, 00:08

Este singura dintre clasicele romanesti ce-mi lipseste din colectie Trebuie preparata

ianculubita 1

29.09.2015, 20:13

De urgenta s-o pregatesti Mihaela pentru ca alfel vei regreta si pierzi o delicioasa ciorba!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana