ciorba radauteana

de madab in Ciorbe, 3 Iul 2015 | 7124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 300g smantana
  • 5 morcovi
  • jumatate ardei gras rosu
  • 2 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras verde
  • jumatate gulie
  • sare
  • 10-15 boabe piper
  • 4-5 catei usturoi
  • otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ciorba radauteana:

Intr-o oala  se pune la fiert pieptul de pui Si boabele de piper.

Cand este fiert se scoate din acea apa si se lasa la racit.

Se curata legume si se pun 3 morcovi la fiert impreuna cu pastarnacul lasati intregi , ceapa intreaga si gulia taiata bucati mari Si se pun la fiert in apa de la carne.

Cand sunt fierte foarte bine se scot si se pastreaza doar morcovii.

Intr-o tigaie se pun cei 2 morcovi dati pe razatoarea mica impreuna cu jumatatea de ardei rosu taiat cubulete foarte mici si se calesc bine.

Piepul de pui se rupe fasii (nu se taie bucatele) caci iese mult mai bun decat taiat.

Morcovii fierti se taie fasii medii dreptunghiulare (2-3cm) si se pun impreuna cu carnea in supa de la carne si  legume Si se mai lasa la fiert la foc foarte mic si se adauga si morcovii caliti.

Cand sunt fierte bine toate , se adauga smantana (care este amesteca intr-un bol cu putina supa ) , usturoiul batut marunt si se lasa sa mai fiarba la foc mic (sa nu se stranga smantana).

Se condimenteaza cu sare, piper dupa gust. 

Se poate servi cu ardei iute ,mujdei de usturoi  si otet dupa gustul fiecaruia.

Se poate pune patrunjel si/sau marar verde tocat marunt.

Pofta buna  ! ! ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana