ciorba radauteana

de madab in Ciorbe, 3 Iul 2015 | 7169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 300g smantana
  • 5 morcovi
  • jumatate ardei gras rosu
  • 2 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras verde
  • jumatate gulie
  • sare
  • 10-15 boabe piper
  • 4-5 catei usturoi
  • otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ciorba radauteana:

Intr-o oala  se pune la fiert pieptul de pui Si boabele de piper.

Cand este fiert se scoate din acea apa si se lasa la racit.

Se curata legume si se pun 3 morcovi la fiert impreuna cu pastarnacul lasati intregi , ceapa intreaga si gulia taiata bucati mari Si se pun la fiert in apa de la carne.

Cand sunt fierte foarte bine se scot si se pastreaza doar morcovii.

Intr-o tigaie se pun cei 2 morcovi dati pe razatoarea mica impreuna cu jumatatea de ardei rosu taiat cubulete foarte mici si se calesc bine.

Piepul de pui se rupe fasii (nu se taie bucatele) caci iese mult mai bun decat taiat.

Morcovii fierti se taie fasii medii dreptunghiulare (2-3cm) si se pun impreuna cu carnea in supa de la carne si  legume Si se mai lasa la fiert la foc foarte mic si se adauga si morcovii caliti.

Cand sunt fierte bine toate , se adauga smantana (care este amesteca intr-un bol cu putina supa ) , usturoiul batut marunt si se lasa sa mai fiarba la foc mic (sa nu se stranga smantana).

Se condimenteaza cu sare, piper dupa gust. 

Se poate servi cu ardei iute ,mujdei de usturoi  si otet dupa gustul fiecaruia.

Se poate pune patrunjel si/sau marar verde tocat marunt.

Pofta buna  ! ! ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu spate de pui