Ciorba radauteana cu pui

de tiby in Ciorbe, 4 Apr 2014 | 4909 vizualizari

 

O ciorbita gustoasa si tare simplu se preparat !

 

INGREDIENTE

  • 700 g piept de pui
  • 4-5 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 2-3 cepe
  • 1 gulie
  • 1/2 telina
  • 1 cana de orez
  • 4 galbenuse de ou
  • 350 ml smantana
  • 1 capatana usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana cu pui:

Morcovii, ardeiul gras, radacina de patrunjel si radacina de pastarnac se curata, se spala si se taie fideluta sau cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt iar gulia si jumatatea de telina se curata si ele, se spala si se taie bastonase subtiri si nu foarte lungi.


Pieptul de pui se spala bine, se indeparteaza pielea si se taie sub forma de fasii sau cubulete de marime potrivita.


Intr-o oala se toarna putin ulei si se pun morcovii la calit apoi se pun pe rand ceapa, ardeiul gras, patrunjelul si pastarnacul si se mai lasa putin sa se caleasca pana ceapa devine sticloasa, se adauga gulia si telina dupa care se completeaza cu apa.


Orezul se spala bine si se lasa cateva minute in apa.


Se lasa legumele sa fiarba si din cand in cand luam cu o paleta spuma de deasupra. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, se adauga orezul si pieptul de pui taiat si se lasa sa fiarba impreuna.


Intre timp se pregateste separat un amestec din galbenusele de ou si smantana. Se scoate cu polonicul din ciorba fierbinte si se toarna usor peste acest amestec pana ajunge la o temperatura aproximativa cu ciorba din oala.


Cand legumele, orezul si carnea sunt fierte, se potriveste de sare si piper dupa gust si se adauga usturoiul curatat si pisat.


Se trage oala de pe foc si se toarna incet in ciorba amestecul fierbinte de smantana si galbenusuri avand grija sa amestecam bine pentru a evita branzirea smantanii.


Se serveste fierbinte si se poate orna cu verdeata.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

se poate acri cu zeama de lamaie sau cu otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

04.04.2014, 19:39

Ce harnic esti mai

delia64 1

05.04.2014, 00:00

MOKUSKA 1

24.04.2014, 10:18

...si uite asa iar imi creste colesterolul , cred ca ma uit la poza asta si mananc ciorba de fasole verde al Motanului.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!