Ciorba rustica

de kamy in Ciorbe, 23 Feb 2011 | 4680 vizualizari

 

Cum stiti l-am taiat pe Marele Ghita si ptr ca am o gramada de carnati trebuie sa fac cat mai multe din ei.Oare gem se poate????
Reteta asta e de la o prietene de a mea Dorina careia ii multumesc....a mancat si Sabina tot din farfurie.
Dupa mine e cea mai rapida ciorba.

 

INGREDIENTE

  • carnati afumati(eu am pus 1 pereche)
  • 4 oua
  • 6-7 catei usturoi
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • sare,piper
  • cimbru
  • frunze dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba rustica:

Intr-o farfurie batem ouale si adaugam 50 ml lapte in care am desfacut o lingura de faina,sare si piper.

Intr-o tigaie in putin ulei prajim carnatii taiati rondele,dupa care ii punem intr-o oala si adaugam apa peste(cam 3/4 din oala) si 2 frunze dafin.In uleiul ramas facem ouale jumeri.

Lasam sa fiarba carnati 15-20 min.

Amestecam restul de laptele cu 1 lingura faina si adaugam peste ciorba de carnati,potrivim gustul de sare si piper,adaugam usturoiul pisat si mai lasam sa fiarba 5 min.Adaugam ouale jumeri,mai lasam sa dea in 3-4 clocote presaram putin cimbru si gata ciorba.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

noi ne punem in farfurie otet de la ardei iuti

2

se poate pune si smantana

3

se poate servi cu crutoane,mamaliga...si ardei iuti,bineanteles

4

dupa ce ati terminat ciorba,pescuiti si aruncati frunzele de dafin....amarasc

5

am facut ciorba intr-o oala de 3l

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba rustica" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza acra cu carnati afumati