Ciorba rustica

de kamy in Ciorbe, 23 Feb 2011 | 4612 vizualizari

 

Cum stiti l-am taiat pe Marele Ghita si ptr ca am o gramada de carnati trebuie sa fac cat mai multe din ei.Oare gem se poate????
Reteta asta e de la o prietene de a mea Dorina careia ii multumesc....a mancat si Sabina tot din farfurie.
Dupa mine e cea mai rapida ciorba.

 

INGREDIENTE

  • carnati afumati(eu am pus 1 pereche)
  • 4 oua
  • 6-7 catei usturoi
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • sare,piper
  • cimbru
  • frunze dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba rustica:

Intr-o farfurie batem ouale si adaugam 50 ml lapte in care am desfacut o lingura de faina,sare si piper.

Intr-o tigaie in putin ulei prajim carnatii taiati rondele,dupa care ii punem intr-o oala si adaugam apa peste(cam 3/4 din oala) si 2 frunze dafin.In uleiul ramas facem ouale jumeri.

Lasam sa fiarba carnati 15-20 min.

Amestecam restul de laptele cu 1 lingura faina si adaugam peste ciorba de carnati,potrivim gustul de sare si piper,adaugam usturoiul pisat si mai lasam sa fiarba 5 min.Adaugam ouale jumeri,mai lasam sa dea in 3-4 clocote presaram putin cimbru si gata ciorba.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

noi ne punem in farfurie otet de la ardei iuti

2

se poate pune si smantana

3

se poate servi cu crutoane,mamaliga...si ardei iuti,bineanteles

4

dupa ce ati terminat ciorba,pescuiti si aruncati frunzele de dafin....amarasc

5

am facut ciorba intr-o oala de 3l

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba rustica" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bors cu urzici