Ciorba taraneasca de cartofi

de Lau in Supe/Ciorbe, 13 Aug 2018 | 2019 vizualizari

 

 
Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 10 cartofi
  • 3 frunze telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta de rosii (facuta in casa)
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 200 g slanina afumata
  • 4-5 linguri sos de la friptura
  • bucati de friptura
  • bors de putina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de cartofi:

In uleiul de la friptura adaugam ceapa, ardeiul tocat marunt, morcovul dat prin razatoare, 1/2 cana apa.


Lasam sa se caleasca impreuna cu condimente dupa gust, adaugam pasta de rosii si lasam 1 min.


Adaugam cartofii, 1 cana cu apa si lasam sa fiarba 5 minute, dupa care completam cu apa, frunzele de telina tocate, 1/2 legatura de leustean, resturi de friptura si lasam sa fiarba cca 15-20 minute (pana ce este cartoful fiert pana la jumate cum zice bunica).


Adaugam rosiile tocate si bucatile de slanina pentru a da gust ciorbei ,bors acru dupa gust si lasam sa fiarba cca 5 min.


Intr-un bol batem ouale cu smantana, leusteanul si adaugam treptat zeama pana ce ajunge la temperatura ciorbei.


Turnam amestecul in oala cu ciorba, moment in care scoatem bucatile de slanina (nu le aruncam ca sunt asa bune cu mamaliga zice bunica) si sincer cu un catel de usturoi langa slanina tare bun este. Acum este momentul daca vrem sa adaugam o mana de fidea.


Lasam sa fiarba 2-3 clocote, oprim focul si adaugam patrunjel verde.


Pregatim bolurile si servim ciorba cu ceapa rosie alaturi si noi o servim cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

16.08.2018, 14:02

Buna!

Lau 1

18.08.2018, 10:57

Rocsi 1

18.08.2018, 21:12

Cu siguranta a iesit foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 21:31

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

ieri la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

ieri la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite