Ciorba taraneasca de gaina

de Oana in Ciorbe, 27 Feb 2010 | 22219 vizualizari

 

Absolut delicioasa, acra si foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • maruntaie de gaina pentru ciorba
  • un morcov mare
  • un pastarnac
  • jumatate de telina
  • o gulie
  • un cartof maricel
  • o ceapa
  • un borcan zarzavat pt. ciorbe
  • 300 ml bors
  • o mana de fidea
  • un ou
  • sare
  • leustean uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de gaina:

Carnea de gaina se portioneaza, se spala, apoi se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma si se pune din nou carnea la fiert in aproximativ 3 l de apa rece. Eu ama vut gaina de tzara si am lasat-o sa fiarba cam 40 de minute.


Intre timp se pregatesc legumele, se curata si se spala cu apa rece. Cartoful se taie in cuburi si se pastreaza intr-un castronel cu apa. Restul legumelor se dau pe razatoarea mare, eu le-am facut la robot.


Cand carnea a fiert se adauga legumele si putina sare. Dupa ce au fiert si legumele se adauga rosiile si borsul, apoi fideaua si se mai lasa cateva minute sa fiarba. Se potriveste gustul cu sare la final. Eu am pus rosii facute in casa, care erau si ele sarate.


Dupa ce se opreste focul, se bate oul si se toarna deasupra, amestecand cu o furculita sa formeze zdrente. Se presara leustean uscat.



 

TIPS-URI

1

Se adauga in ciorba si un ardei gras taiat cubulete. Eu nu am pus pentru ca zarvatul meu de ciorba avea deja.

2

Eu am us si 3 tulpini de broccoli, am avut prospat, l-am curatat, iar tulpinile le-am bagat si pe ele la robot :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de gaina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Krystyan Trendy 1

22.11.2013, 14:04

foarte gustoasa ciorbica

Panacris 1

09.02.2014, 09:01

Madelline 1

11.02.2014, 17:19

delicioasa <3

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Bors de peste