Ciorba de burta

de Panacris in Ciorbe, 19 Oct 2012 | 3298 vizualizari

 

Clasica ciorba de burta, favorita de 2 dintre cei 3 zmei;) Deobicei ciorba mea de burta era alba, prin cautarile mele, am zarit ciorba de burta cu adaos de morcovi si gogosari acri;) Am trecut la treaba si a iesit o deliciosenie.

 

INGREDIENTE

  • burta de vita proaspata curata 1000 g,
  • rasol de vita 300 g,
  • apa,
  • sare iodata,
  • foi de dafin,
  • piper boabe,
  • usturoi 3-4 catei,
  • morcovi 1 bucata mare,
  • ceapa 1 bucata,
  • telina cca 100 g,
  • gogosar acri 2-3 jumatati,
  • smantana grasime 12% 500g,
  • galbenus de ou 5 bucati.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta se curata, se spala cu apa rece si se pune la fiert intreaga, in apa rece, alaturi de rasol, morcov, ceapa, telina, foi de dafin, piperul boabe siputina sare in oala minune, cca. 75 de minute de ca primul fluierat al Kuktei. Se raceste oala, sub jet de apa rece, se scoate capacul, dupa ce nu mai iese abur deloc.


Se scoate burta, se taie fasii, la fel se procedeaza si cu carnea de pe rasol, apoi se pune in alt vas, peste care se strecoara zeama ramasa. Intre timp se taie gogosarul bucatele, morcovul fiert rondele, se adauga la ciorba de burta, lasandu-se sa mai fiarba cca. 10 minute. Smantana se bate energic cu galbenusurile de ou, adaugandu-se in ciorba de burta la finalul fierberii, amestecandu-se continuu ptr a nu se "imbranzi" ( nu am gasit alt termen :D) oul.


Ciorba de burta se serveste fierbinte cu adaos de otet, leustean, ardei iute si usturoi dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti lua cu polonicul din ciorba de burta sa adaugati peste amestecul de ou cu smantana, aducandu-le la aceeasi temperatura, si abia apoi sa adaugati totul in oala cu ciorba

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ina 1

19.10.2012, 21:15

saptamana viitoare fac si eu

La Ancuta 1

19.10.2012, 21:53

chiar ma gandeam ca nu am mai mancat de multa vreme ciorba de burta

oO_ acnA _Oo 1

19.10.2012, 22:49

foarte buna mmmmm si arata atat de bine uffff

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta