Ciorba taraneasca de vacuta

de ArianaBala in Ciorbe, 28 Iul 2011 | 4473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cap de piept de vita
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 cartof mai maricel
  • o mana de mazare ( aprox. 100g )
  • o mana de fasole verde ( aprox 100g)
  • 2 ardei grasi
  • cateva felii de ardei iute
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 rosie bine coapta
  • 500 ml zeama de varza
  • patrunjel, leustean
  • smantana de casa (optional)
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de vacuta:

Punem carnea la fiert in apa cu sare. Dupa ce da cateva clocote aruncam apa, spalam carnea, si o punem din nou la fiert in apa curata.


Cand carnea este fiarta bine (incepe sa se desprinda de pe os), o scoatem si o lasam sa se raceasca ca sa putem scoate carnea de pe os( daca este fara os, o lasati in oala).



Curatam telina, pastarnacul si morcovul, le taiem cubulete si le pune in oala.



Le lasam sa fiarba 10 minute si punem si ceapa,cartoful, mazarea si fasolea verde.



Cand toate legumele sunt aproape fierte, punem si ardeiul gras.

Dupa ce au fiert bine, punem pasta de tomate si rosia decojita si taiata cubulete mici, lasam sa dea cateva clocote si punem zeama de varza.



Mai lasam sa clocoteasca 5 minute, punem sarea, piperul, cateva feliute de ardei iute si luam oala de pe foc si punem si patrunjelul si/sau leusteanul.


POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu smantana de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

cocolina 1

19.04.2012, 22:22

foarte buna

ArianaBala 1

14.05.2012, 13:07

Multumesc Cocolina

Bya Ralu 1

20.05.2013, 14:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu "lascute"