Ciorba taraneasca de vacuta

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 20 Mai 2013 | 40172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ½ kg pulpa de vita
  • ½ l bors
  • 1 rosie
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe albe
  • sare/delikat dupa gust
  • 2 bucati de pastarnac
  • 3 fire de ceapa verde
  • 10-12 cartofi noi mici
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • o jumatate de ardei gras verde
  • o jumatate de radacina de telina
  • 50 ml de suc de rosii sau bullion
  • 3-4 linguri cu mazare prefiarta
  • o mana de pastai rotunde (conservate)
  • smantana si ardei iute pentru servit
  • verdeturi: leustean si patrunjel verde, loboda, stevie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de vacuta:

Spalam bine carnea, o taiem in cuburi mici si o punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele (telina, pastarnacul, ardeiul gras, morcovii, rosia, dovlecelul, ceapa) si le punem la calit in putin ulei. Le adaugam in ciorba, iar cand carnea este pe jumatate fiarta, punem si cartofii intregi si lasam pe foc cam 20 de minute. Adaugam mazarea si pastaile, sucul de rosii si borsul si lasam sa mai fiarba cat sa dea intr-un clocot-doua. Dupa ce am luat ciorba de pe foc se presara verdeturile tocate marunt. Se serveste cu smantana si ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta cu broccoli