Ciorbita cu perisoare

de ionix in Ciorbe, 25 Sep 2010 | 4579 vizualizari

 

sper sa fi retinut bine ingredientele folosite... reteta o am de la mama...

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:  

  •       300 g carne amestec vita-porc
  •      1-2 linguri cu orez
  •       ½ ceapa mica
  •        Cateva fire de marar tocate marunt
  •        1 ou
  •        Sare si piper dupa gust

      Pentru ciorbita:  

  •        3 l apa
  •         100 ml Zarzavat pt ciorbita (patrunjel, telina, rosii, ardei) dupa gust
  •          Sare si piper dupa gust
  •          2 linguri pasta gogosar
  •        O lingura pasta de tomate
  •          2 cepe
  •         2 morcovi
  •          3linguri cu ulei
  •         500 ml bors
  •         Cateva fire de leustean
  •         Patrunjel proaspat
  •          O mana cu taitei
  •          Patarnac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita cu perisoare:

 

Intr-o oala se pune la incins uleiul impreuna cu 2-3 linguri cu apa.

Ceapa taiata marunt se pune in uleiul incins si se lasa pana se inmoaie un pic.

Adaugam si morcovii dati pe razatoare si pasta de gogosari iar apoi mai lasam inca 2 minute.  

Peste legumele calite punem apa, zarzavatul si pastarnacul taiat fasii.

Leusteanul il legam si-I dam drumul in apa cu legume.

Lasam pana dau intr-un clocot legumele, la foc iute.

 

Intre timp pregatim perisoarele:

Amestecam bine toate ingredientele iar apoi, umezindu-ne mainile, facem niste bilute din amestecul de carne.

 

Perisoarele crude le punem in ciorba care clocoteste si dai focul la mijloc. Lasi focul mai tare, maxim 5 min, pana da iar in clocot iar apoi dai focul la minim.

Intre timp da intr-un clocot borsul.

Lasi pana fierb perisoarele, orezul e cel ce fierbe mai greu, iar apoi adaugi borsul, taiteii si pasta de tomate.

Mai lasi 5-6 minute, cat sa fiarba taiteii si sa dea in clocot iar, si stingi focul.

  Dupa ce se ia de pe foc adaugam patrunjelul taiat marunt.

  Se serveste simpla sau cu smantana, la mine sotul o papa simpla.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

nadina73 1

29.09.2010, 00:38

si aici 5 f si gata fug de la tine ti-am last un set intreg de tacamurii

ionix 1

29.09.2010, 08:25

@Nadina... multumesc pt vizite sarut-mana pt furci

babi5 1

07.10.2014, 20:22

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta