Ciorba de fasole cu urzici

de Rocsi in Ciorbe, 3 Mai 2012 | 8703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe albe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 castron cu urzici
  • jumatate ardei rosu
  • 3 linguri zarzavat
  • jumatate legatura patrunjel verde
  • leustean verde
  • sare
  • piper
  • circa 2 cani bors
  • 2 linguri tocana de legume(daca aveti)
  • 3 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu urzici:

Fasolea o spalam in doua, trei ape. O punem 3-4 ore la umflat in apa fierbinte,intr-un bol.


Curatam ceapa,o spalam si o tocam. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Ardeiul il taiem cubulete. Urzicile le curatam , le spalam bine si daca sunt mai mari le taiem putin,daca nu,le lasam intregi. Usturoiul il curatam si il lasam intreg.


Intr-o oala punem cam 2-3 litri de apa la fiert. Cand da in clocot,adaugam fasolele umflate si usturoiul si le lasam sa fiarba cam 15 minute.


Separat fierbem niste apa.


Dupa cele 15 minute scurgem zeama de la fasole si adaugam apa fiarta(sa fie ceva mai multa ca sa ramana suficienta zeama pentru ciorba). Adaugam ceapa,morcovul,ardeiul si zarzavatul. Le lasam sa fiarba bine si acoperim oala cu un capac. Cand fasolea este fiarta suficient adaugam urzicile si tocana de legume. Dam cateva clocote , condimentam cu sare si piper ciorba,apoi adaugam borsul.


Spalam verdeata si o tocam marunt. Dupa ce mai fierbem cam 5 minute ciorba inchidem aragazul si dam drumul la verdeata. Amestecam putin prin oala si o acoperim ca sa prinda din savoarea patrunjelului si leusteanului.


Servim apoi o portie ,alaturi de un ardei iute,cine doreste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

05.05.2012, 13:28

Multumesc mamaie!!

Panacris 1

21.03.2013, 08:43

Interesant! De probat!

Rocsi 1

21.03.2013, 10:12

Sper sa iti placa draga mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorbica cu bobite de naut