Ciorbita de conopida cu carnita de pui

de nadina73 in Supe/Ciorbe, 17 Aug 2010 | 4998 vizualizari

 

o ciorbita super buna ,merge si rece pe caldurile astea e numai buna

 

INGREDIENTE

  • 1/2 conopida sau una mai mica
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa
  • 3 cuburi vegeta naturala(reteta sylvia)
  • sare
  • patrunjel verde
  • 250 g piept curcan (se poate orice carnita de pui)
  • 3 oua
  • 150 iaurt natural
  • 150 smantana
  • 300 ml  bors casa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de conopida cu carnita de pui:

Se desface buchetele conopida eu am pus o jumatate dat fiind faptul ca era imensa.

Se curata morcovii si se taie rondele.

Se pune apa, 3 litri, se pun buchetele de conopida, cuburile de vegeta naturale,pieptul de curcan(sau de pui)se taie bucatele mici, rondele de morcovi,ceapa curata si pusa intreaga,sare si se lasa sa fierba bine,pana ce toate sant fierte.

Cand toate sant fierte se pune borsul de casa (e mai bun,sau sucul de la 1 lamaie)se lasa sa mai dea 2 clocote apoi se stinge focul.

Se amesteca bine ouale cu iaurtul si smantana, se lasa sa se astampere putin ciobita si apoi se pune oul cu smatana.

Este o ciorbita foarte foarte gustoasa,

se serveste cu patrunjel verde tocat si ardei piscos(cui i place ,mie nu sincer  ,in schimb la sotul da)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de conopida cu carnita de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu conopida