Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Baza perfecta pentru supe, sosuri, tocanite etc.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se aseaza oasele si carnea pe o tava si se coc 40 de minute pana devin aurii si caramelizate.
Oasele se transfera intr-o oala mare, cu pereti inalti. Se scurge excesul de grasime din tava, apoi se incalzeste tava la foc mic si se adauga putin apa pentru a dizolva rezidurile. Se adauga peste oasele din oala impreuna cu ceapa taiata in sferturi, usturoiul zdrobit usor si restul ingredientelor. Se adauga 5 litri de apa si se aduce la punctul de fierbere.
Se reduce focul la mediu spre mic, se acopera partial cu un capac si se lasa sa fiarba 5 ore.
Se trece printr-o sita. Oasele si legumele se arunca. Se lasa putin la racit, apoi se transfera in frigider unde va ramane peste noapte.
A doua zi se indeparteaza grasimea de la suprafata.
1
Din cantitatile recomandate, rezulta aprox 3 litri de stock
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult