Ciorbita de perisoare cu amestec de legume

de Constelatialeu in Ciorbe, 12 Mar 2013 | 8273 vizualizari

 

Ciorbita de ''verisoare'' dulci cu legume pline de vitamine,intareste sistemul imunitar ( sper ca am zis un adevar,ramane de vazut).

 

INGREDIENTE

Pt.perisoare

  • 400 g carne tocata ( porc si vita)
  • 50 g orez
  • 1 ceapa mare
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • cimbru

Ciorbita

  • 400 g amestec legume( morcov,pastarnac,ardei gras,fasole
  • verde,mazare,etc)
  • 2 cepe
  • 3 l apa
  • 1/2 l bors
  • 300 ml rosii cu ardei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de perisoare cu amestec de legume:

Ca sa merga treaba bine si repede,ne apucam sa facem perisoarele.Amestecam carnea tocata cu ceapa taiata marunt,adaugam condimentele,sare,piper,cimbru,dupa gust ( fiecare cat crede de cuviinta), apoi orezul,omeogenizam totul si la final adaugam patrunjelul tocat si oul.Pregatim perisoarele si le lasam pe un fund pana le va veni randul sa fie bagate-n oala.


Separat taiem marunt cele 2 cepe si le calim cu putina saree in 30 ml ulei,pana devine aurie ceapa,apoi adaugam si legumele,amestecam bine si turnam 3 l apa peste ele.Lasam la fiert,potrivind de sare,cand sunt pe jumatate fierte adaugam si rosiile cu ardeiul.Lasam sa dea intr-un clocot si apoi punem perisoarele.Lasam sa fiearba cca 20-25 min,la final turnam borsul,daca dorim mai acra mai suplimentam cu bors.

 

TIPS-URI

1

de preferat sa avem bors facut in casa,e mai gustos

2

perisoarele cand s-au ridicat deasupra sunt gata fierte

3

se poate servi si cu smantana,dupa gustul fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de perisoare cu amestec de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sim0na 1

12.03.2013, 21:08

Trebuie sa fac si eu cat de curand

Rocsi 1

12.03.2013, 22:08

Imi place si stiu ca e buna!

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 19:58

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu costita afumata