Ciorbita rapida cu lapte prins

de asubana in Ciorbe, 16 Mar 2011 | 2170 vizualizari

 

Cea mai rapida ciorbita indiferent de sezon ea face minuni. In sezonul de iarna consumata ferbincioara aceasta ciorbita te incalzeste. Vara de asemeni se consuma rece daca vreti sa va racoriti.

 

INGREDIENTE

  • 0.750 kg carne pui,
  • 2 cepe mari
  • 2 radacini - 1morcov, 1partunjel (potrivit de mari), 1 ardei gras, sau zarzavat de casa
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 lingura bulion
  • 1 cununa de fidea lata
  • pana la 2 litri de lapte batut - prins cum se mai spune sau iaurt e preferat sa nu fie din comert deoarece nu iese la gust ca ala de la tara sau daca alegeti din comert sa fie de ala la punga.
  • sare , piper dupa gust,
  • 1 lingura ulei
  • 1 legatura de patrunjel , 1 legatura leustean (verde sau uscat, congelat cum aveti)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita rapida cu lapte prins:

OPTIONAL: aripi, aripi cu spate, piept de pui sau pulpe, copanele, etc. Ce preferinte aveti.


Spre exemplu noua ne place cum iese cu aripi, cu spate, pieptul de pui imi pun la ciorba radauteana pentru ca are smantana si atunci pun carne mai putina in farfurie si e mai indicat pieptul de pui fidelute.


Se pune carnea la fiert portionata cum va place binenteles.Dupa ce a fost in prealabil spalata cu apa rece. Cantitatea de apa care se adauga peste carne cand se pune la fiert sa nu fie prea mult peste carne.Trebuie sa tineti cont sa va intre incarcatura de legume undite , cartoful si sa mai puteti adauga laptele prins (chiar pana la 2 litri de lapte prins) daca va place sa fie mai limpede ciorbita. Se spumuieste apa de la carne treptat in timp ce pe un alt ochi intr-o tigaie separata calim ceapa cu 2 linguri de ulei.


Dupa ce s-a muiat cepa adaugam pe rand : morcovul, patrunjel, adreii sau gogosarul (sau zarzavatul de la borcanul pus pe iarna) taiate patratele, date prin razatoare sau alte variante acopera pret de cateva minute sa isi ia gustul de al una la alta. Intre timp ce carnea este semi fiarta, adaugati usor amestecul de legume bine undite dar nu prajite in oala cu carnea.In titre timp curatati si taiati cartofii patratele si ii adaugati si pe acestia, mai lasati putin pana cand cartoful se sfarma usor cu lingura de lemn si dupa aia adaugati cununa de fidea. Dupa ce fideluta este fiarta adaugati o lingura de bulion si laptele batut. Potriviti de sare si piper dupa bunul gust. Mai lasati lasati la foc mic cam 10 minute sa de in clocot o 1 sau de 2 ori. Adaugati patrunjelul si leustenul tocat marunt lasti acoperita oala cu un capac 2-3 minute dupa care lasati oala descoperita sa se raceasca.


Si gata. Va urez pofta buna! Mai mult de 30 de minute nu va tine in bucatarie.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita rapida cu lapte prins" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

18.03.2011, 07:36

elena1988 1

18.03.2011, 21:19

delicioasa

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 21:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!