Cirese ( inima de porumbel) conservate pentru prajituri

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 18 Iun 2020 | 4281 vizualizari

 

E bine sa ai si vecini inimosi, care te lasa sa te cateri in cires si sa culegi dupa pofta inimii.Niste cirese carnoase si foarte gustoase, se numesc ''inima de porumbel''.Asadar si prin urmare am prestat la greu cu inimoasele astea, dulceata, conservate pentru prajituri si cred ca urmeaza si-o prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 6 kg cirese ( cantarite cu samburi)
  • 3 kg zahar
  • aspirina- 1 aspirina la borcan de 800 g sau 1/2 aspirina la un borcan de 400 g
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cirese ( inima de porumbel) conservate pentru prajituri:

Ca sa fie placerea si mai mare m-am urcat in cires si am cules direct de la sursa, pe alese. Apoi le-am cantarit, le-am spalat si le-am scos samburii. Le-am pus intr-un tuci incapator am adaugat zaharul si am amestecat bine, am acoperit tuciul cu un prosop. Din cand in cand am amestecat bine sa se topeasca zaharul. Trebuiesc lasate cam 24 de ore sau pana se topeste tot zaharul si ciresele isi lasa sirop.

Dupa ce si-au lasat sirop si zaharul s-a topit, le-am asezat in borcane de 800 g ( mi-au iesit 7 borcane de 800 g ), apoi am umplut fiecare borcan cu sirop, am pisat cate o aspirina la fiecare borcan, am inchis ermetic cu capacul si am agitat cateva minute fiecare borcan sa se topeasca aspirina. Le-am depozitat la loc racoros in camara sau beci, dupa caz.

Vor sta cumintele pana la iarna cand o sa le folosesc la diverse prajituri. Pentru ca si-au lasat foarte mult sirop, restul de sirop l-am pus la fiert si l-am scazut, obtinand un sirop gros numai bun de servit cu apa minerala sau il folosesc la prajituri sub forma de jeleu.

TIPS-URI

1

Borcanele le spalam bine, apoi le uscam in cuptorul incins bine si apoi stins focul.

2

Nu va speriati daca au ''chiriasi'' asta inseamna ca-s BIO, iar ''chiriasi se indeparteaza usor, se va strecura siropul si gata scapam de ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cirese ( inima de porumbel) conservate pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

21.06.2020, 10:03

super!

Rocsi 1

21.06.2020, 19:11

Este o idee faina sa conservi ciresele asa, la fel ca pe visine! Super!

Ancutsa 1

20.07.2020, 16:32

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nectar de caise